Report

Neki fino zarađuju

Aside Banners

Prihodi od prodaje marihuane u Coloradu prvi put veći od milijardu dolara

Od kako je postala prva savezna država s legaliziranom marihuanom, Colorado jednostavno cvijeta. U svakom mogućem obliku!

Piše , Objavljeno

Ako se u slučaju legalizacije marihuane na ikoga treba ugledati, onda je to američka savezna država Colorado, koja je zelje za pušenje legalizirala još tamo 2014. godine. U još uvijek nepune tri godine nitko nije poludio, pobio 200 milijuna ljudi, postao ovisnik o kredi ili nekakva slična nebuloza, a jedina nuspojava ove hrabre odluke su pare, pare i parice. Colorado svake godine ubire sve više love što znači kako prodaja i dalje raste, a sličan model sada prihvaća sve više drugih saveznih država, pa čak i neke zemlje u ostatku svijeta. Jel uistinu prošlo vrijeme stigmatizacije svete biljke?

Zakonodavce na pravi put možda neće usmjeriti izvještaji o zdravstvenoj koristi ili štetnosi marihuane, ali mogla bi ih dirnuti cifra koja se da zaraditi na njenoj prodaji. Legalne prodavaonice marihuane i proizvoda od marihuane su naime u prvih 10 mjeseci u saveznoj državi Colorado prodale robe u vrijednosti gotovo 1,1 milijarde dolara, što je već sada više od 996 milijuna koliko je dignuto od prodaje godinu dana ranije. Kada se ovoj brojci dodaju određeni ekonomski umnoživači o kojima mi nemamo pojma, dolazi se do oko 3 milijarde dolara stvarnog ekonomskog utjecaja!

trava

Naravno, dobar dio tog kolača će pojesti porezi, kojih na marihuanu u Coloradu ima čak tri: klasični državni od 2,9%, posebni prodajni od 10% i još jedan ekstra-dodatni od 15% jer eto… svi vole poreze! Dobra je vijest što jedan dio dobitaka od poreza ide državi, a drugi se upumpava direktno u školski sustav, za izgradnju novih edukacijskih ustanova i nove programe koji bi pomogli svim slojevima i razinama naobrazbe građana ove zelene savezne države. Ima li koja negativnost i mana cijelog ovog projekta? Ako i ima, mi ju ne možemo pronaći, a vi svakako pokušajte..

TAGOVIcolorado legalizacija marihuana porezi prihodi školstvo trava

Komentiraj