Report

sportom protiv elektromotora

Aside Banners

Profesionalna biciklistica suspendirana na 6 godina, na biciklu joj pronađen skriveni motor

Piše , Objavljeno

Profesionalna biciklistica je suspendirana na šest godina jer je otkriveno kako se utrkivala s biciklom na kojem je u cijevi sjedala skriven električni motor.

collage

Femke Van den Driessche je uhvaćena još u siječnju – i to na Svjetskom ciklokros prvenstvu. Tad je izjavila kako bicikl nije njezin već od njezine prijateljice te kako su bicikli identični pa ih je zato njezin mehaničar pomiješao pa se ona utrkivala s tuđim biciklom. Čak je i jedna od njezinih prijateljica rekla kako je bicikl njezin te da Van den Driessche nije imala veze s biciklom. Ovaaaaj… Motociklom.

Magnetska rezonanca je pokazala kako su u cijevi sjedala skriveni baterija i maleni Vivax motor. Navodno je takav motor moguće aktivirati Bluetooth prekidačem skrivenim pod grip-traku na upravljaču.

Femke je europska i belgijska prvakinja do 23 godine. BILA!

Oduzete su joj sve medalje i naslovi, a morat će platiti kaznu u iznosu 20 tisuća švicarskih franaka te platiti troškove procesa.

Čini se kako joj je varanje u krvi jer i njezin brat Niels služi kaznu zbog dopinga. A još bizarnije – brat Niels i tata Peter su početkom godine pokušali ukrasti dvije skupe papige iz trgovine kućnim ljubimcima (?!). Ili su opako htjeli biti gusari za maškare ili imaju žešćih problema.

Svijet profesionalnog biciklizma je već potresen doping slučajevima na najvišem natjecateljskom stupnju pa je tako i jedan od junaka sporta, Lance Armstrong, završio “u blatu”. A opet – nije li on najbolji ako su svi ostali također bili pod dopingom? Slučaj belgijske biciklistice je prvi slučaj “mehaničkog dopinga” i sasvim sigurno će odsada kontrola biti češća i temeljitija. Tehnologija postoji.

TAGOVIbiciklizam doping

Komentiraj