Report

Za dlaku

Aside Banners

Profesionalni surfer za dlaku izbjegao ugriz morskog psa

Piše , Objavljeno

Ne postoji osoba koja je bila na moru, a da nije pomislila: “Što ako se sada pojavi morski pas?” Ovaj surfer je to i doživio!

Profesionalni surfer Matt Wilkinson je imao više sreće, nego pameti. Plivajući potrbuške na dasci, Matt nije ni slutio da bi mogao postati nečiji ručak.

Dron kojeg koristi spasilačka služba na plaži pokraj grada Ballin u Novom Južnom Walesu u Australiji je snimila kako se ogroman morski pas približava navedenom surferu. Veličina predatora je otprilike 2.5 metara.

No, iz nekog nepoznato razloga se velika bijela neman (ne mislimo na NBA igrača Stevena Adamsa) ipak predomislila i otišla svojim putem.

Matt je izjavio da je čuo kako je nešto zapljusnulo, ali u trenutku kada je pogledao, nije bilo ničeg. Nakon toga se spustio dron do njega i obavijestio ga da je morski pas u blizini. To je znak za bilo koju osobu da se uputi van iz vode.

Mi mislimo da bismo u tom trenutku bili brži, nego nekoć kada shvatimo da se upalila ulična rasvjeta, a rečeno nam je da prije toga moramo doći kući. Bolt je u tim trenutcima mala maca.

Moguće je da je dron spasio život Mattu jer je potencijalno preplašio morskog psa. Dronovi su u opticaju na plažama Novog Južnog Walesa već neko vrijeme. Cilj im je obavještavati kupače o mogućim opasnostima. Definitivno vidimo budućnost u tome.

Zašto se morski pas okrenuo od Wilkinsona je pitanje koje će ostati neodgovoreno. Možda je samo sreća u pitanju, a ako je tako, nadamo se da je odigrao lotto taj dan.

Video možete pogledati ovdje.

TAGOVIMatt Wilkinson morski pas Surfer