Report

skoro isplivala

Aside Banners

Pronađena ogrlica nakon 111 godina u olupini Titanica

Piše , Objavljeno

Izvor: 20th Century Studios UK / Youtube Screenshot

Titanic Jamesa Camerona je ostao zapamćen u modernijoj filmskoj povijesti po vrhunskim setovima, efektima, „naslikaj me kao svoje francuske djevojke” i vratima na kojima je definitivno bilo mjesta za Jacka. Svatko tko je gledao film se sjeća i ogromne, vrijedne ogrlice koju je Rose bacila u ocean na samom kraju filma. Zvala se Srce oceana, kažu. Ista ona ogrlica koju je Britney Spears dobila u spotu za Oops I Did It Again!

Zahvaljujući tehnologiji, prava ogrlica je pronađena u olupinama Titanica koji leži na dnu Atlantskog oceana od 1912. godine, piše LADbible.

Ne, nije to ogrlica iz filma koja ima ogromni plavi dijamant, ali i ova pronađena ogrlica je itekako vrijedna. Napravljena je od zuba ogromnog morskog psa Megalodona, a optočena je zlatom. Najveći projekt podvodnog skeniranja je urodio plodom. Dvije podmornice su snimile više od 700 tisuća fotografija, a u olupini je pronađena i ova nevjerojatna ogrlica.

„Možda šire mase ne razumiju, ali Titanic je potopljen u dva dijela, a između njih je poprilična količina ostataka i krhotina”, izjavio je Richard Parkinson, CEO tvrtke koja je odradila skeniranje.„ Tim je detaljno mapirao to poolje pa smo mogli razzabrati sitne detalje.”

Iako je ogrlica pronađena, nije izvučena iz olupine zbog dogovora između Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a kako javnost neće izvlačiti predmete iz mora.

Ako se nas pita, zub Megalodona >>> Srce oceana.

Kad smo kod Megalodona, trailer za Meg 2 sa Jasonom Stathamom kida.

TAGOVImegalodon morski pas nakit ogrlica titanic