Report

I najbolji griješe

Aside Banners

Proroci apokalipse objašnjavaju zašto se nije ostvario najavljeni smak svijeta

Piše , Objavljeno

U posljednjih smo godinu dana preživjeli nekoliko velikih apokalipsa, a posljednja u nizu se trebala dogoditi prije 10-ak dana. Evo zašto nije!

endAko čitate ovaj tekst, čestitamo! Preživjeli ste još jednu u nizu apokalipsa (ili možda niste? Možda je sve ovo zapravo neka vrsta čistilišta?!) i sada mirno možete čekati iduću. Posljednji smak svijeta se tako trebao dogoditi 7. listopada 2015. godine i to po datumu koji je minucioznim proučavanjem Biblije uspjela iskopati natripana ekipa u sekti eBible Fellowship iz Philadelphie. Ne znamo točno koja im je bila metodologija predviđanja, ali pošto im je ovo već drugi promašaj (prvo su fulali još 21. svibnja 2011. godine), možemo slobodno reći kako su puni govana. Njihov osnivač i gazda, Chris McCann, ipak tvrdi drugačije.

Vjerovali smo kako postoji vrlo velika vjerojatnost da će Bog izvršiti svoju konačnu presudu i na taj dan uništiti svijet.“, piše na FAQ stranicama eBible Fellowshipa, a to je samo početak ludosti: “Postojalo je mnogo biblijskih informacija koje ukazuju na ovaj datum i rado smo ih podijelili s vama. Ipak, cijelo smo vrijeme naglašavali kako se radi samo o “velikoj vjerojatnosti” da će svijetu na taj dan doći kraj. Pošto je sada 8. listopada, jasno je kako nismo bili u pravu što se tiče događaja 7. listopada.

eBible Fellowship – video:

Tko prizna, pola mu se prašta! McCann i njegova ekipa nastavljaju kako ovo nikako ne znači da nam je Bog oprostio te su sigurni kako apokalipsa dolazi. I to vrlo skoro! Oni pak i dalje tvrde da, iako su već drugi put fulali datume, znaju o čemu pričaju te nikako ne obmanjuju javnost i svima bi bilo pametnije da se pokaju, preobrate i pridruže njihovoj “crkvi”. Usput bi vjerojatno mogli dati i koju paru, ipak pripreme za smak svijeta koštaju, zar ne? Mi ćemo ipak pričekati do njihove iduće najave i nadati se kako će im to uistinu biti treća sreća jer bi u protivnom bilo stvarno neugodno da još jednom failaju…

TAGOVIapokalipsa ebible greška objašnjenje smak svijeta vjera

Komentiraj