Report

leti leti leti

Aside Banners

Prvi leteći automobili na prodaju – ovo će biti jako dobro

Piše , Objavljeno

PAL-V je na Geneva Motor Showu predstavio svoj leteći automobil. Došlo je to vrijeme, vrijeme koje su svi futuristi čitavo vrijeme predviđali. Nas jedino veseli što nam više neće trebati Pelješki most niti Jadrolinija.

Tvrtka koja stoji iza prvog letećeg automobila je otvorila proces prednarudžbi, a prvi modeli bi trebali pristići svojim vlasnicima u 2019. godini. Trebaju još riješiti neke sigurnosne certifikate, ali vjerujte da je ovo prava stvar.

pal v

Cijena prvog modela je 500 tisuća eura, a samo 90 ovih automobila je dostupno u prodaji. U cijenu su uključeni i tečajevi letenja. Ima smisla. Ne želiš ovo dati osamnaestogodišnjaku koji se susreo s letenjem samo na Playstationu u onoj najgoroj misiji u GTA San Andreasu.

pal v 2

Leteći automobil će na kopnu postizati najvišu brzinu od 160 kilometara na sat, a u zraku od 180 kilometara na sat. Može se uzdići na visinu od 3.3 kilometra, a letački doseg će mu biti 560 kilometara. Zvuči stvarno fino, a smrdi na revoluciju. Nije lijep, daleko od tog, ali zamisli kako će goriti Blablacar profil onomu koji bude nudio vožnje ovom pilom.

TAGOVIautomobili geneva motor show leteći automobil letenje

Komentiraj