Report

Rep pjesma svrgnula Mariah Carey s vrha ljestvice! JID osvojio društvene mreže

reperi 21 savage i jid te Mariah Carey u spotu all i want for christmas
reperi 21 savage i jid te Mariah Carey u spotu all i want for christmas Foto: YouTubescreenshot/JID/mariahcarey
JID-ov „Surround Sound“ svrgnuo je Mariah Carey s prvog mjesta na TikTok Billboard Top 50 listi. Singl JID-a bio je na petom mjestu prije nego što je zasjeo na vrh ove nove liste. Viralni singl repera  JID-a prestigao je Mariah Carey i njezinu pjesmu „All I Want for Christmas Is You“ na TikTok Billboard Top 50 listi, prenosi nam Billboard.

Carey je držala prvo mjesto dok reper iz, J. Coleovog, Dreamvillea nije osvojio svojom zaraznom pjesmom koja je osvojila društvene medije novim viralnim izazovom. Prema Billboardu, „TikTok Billboard Top 50“ je tjedna lista najpopularnijih pjesama na TikToku u Sjedinjenim Američkim Državama na temelju kreacija, pregleda videozapisa i angažmana korisnika.

JID-ova pjesma, prvi put objavljena 2022. godine, postala je velika atrakcija na TikToku zahvaljujući plesnom izazovu gdje su ljudi snimali ples ili neku drugu ludu scenu telefonom zalijepljenim na strop.

Pjesma je uključena u JID-ov treći studijski album, „The Forever Story“, koji je izašao u siječnju prošle godine. „Surround Sound“ koristi sample iz hita iz 1999. godine, „Ms. Fat Booty“ Yasiina Beya, koji je kao svoj sample uzeo pjesmu „One Step Ahead“ Arethe Franklin.

Također, pjesma ide prema dvostrukom platinastom statusu, četiri mjeseca nakon što je dobila platinasti certifikat od Recording Industry Association of America (RIAA). Uspjeh TikTok izazova također je pomogao “Surround Sound” da se popne na Billboard Hot 100, dostigavši poziciju broj 64.