Report

Laku noć, svirači

Aside Banners

Ovaj revolucionarni sprej s melatoninom spasit će vas od nesanice

Piše , Objavljeno

Iako zvuči kao nekakva shopping prijevara, “san u spreju” bi po svemu sudeći trebao bez ikakvih negativnih posljedica riješiti naše probleme sa spavanjem i spasiti nas patnje višesatnog noćnog prevrtanja u krevetu!

sprayable 1

Pretpostavlja se kako čak 25% populacije razvijenih zemalja svijeta (valjda i mi spadamo među njih, zar ne?!) pati od nesanice ili drugih poremećaja spavanja, a kada se ti postotci pretvore u brojke, postaje jasno kako se radi o stotinama milijuna ljudi koji miran, bezbrižan i okrepljujući san nisu doživjeli još od vremena dremuckanja na maminoj sisi. Upravo su zato takve tegobe u sferi interesa mnogih velikih farmaceutskih kompanija, ali i malenih startup projekata koji imaju malo drugačiju viziju. I dok se većina bavi razvojem tableta koje će uspavati i najvećeg insomničara, dvojac Ben Yu i Devan Soni misle kako se problem može riješiti… sprejom!

Oni su krajem 2013. završili vrlo uspješnu Indiegogo kampanju za svoj Sprayable Energy patent, sprej s kofeinom koji je (teoretski) davao buzz jednak popijenim energetskim pićima bez potrebe da ih zapravo pijemo! Momci su sada otišli korak dalje i isti princip primijenili za liječenje nesanice, stvarajući sprej s melatoninom, tirozinom i destiliranom vodom koji oponaša prirodne procese prilikom uspavljivanja i za svega nekoliko sekundi šalje korisnika na ugodni počinak. Za razliku od pilula, sprej koristi čak 30 puta manje melatonina za postizanje istog efekta i to s mogućnošću doziranja po potrebi, a nema negativne posljedice na jetru ili želudac.

Sprayable Sleep – promo video:

Preporučuje se da korisnik prije spavanja dva puta štrcne sprejem na svoj vrat što bi trebalo biti dovoljno za prosječnog problematičnog spavaća. Kako svaka bočica od 5 mL u sebi sadrži oko 60 štrcova (ne znamo postoji li bolja riječ za ovo, ali nekako nam se sviđa štrcanje!), mogli biste izdržati nekih mjesec dana s jednim pakiranjem, ali ne preporučuje se da ovu formulu koristite baš svaku večer jer čovjek vrlo lako može postati ovisan i onemogućen da zaspi na normalan način. Što se tiče samih negativnih posljedica i nuspojava, one za sada nisu zabilježene, ali neki znanstvenici upozoravaju kako povećane doze melatonina mogu dovesti do pojave dijabetesa ili napadaja pa ne bi bilo loše da se ipak prvo posavjetujete sa svojim liječnikom. U protivnom, jedna bočica košta 15 dolara (oko 100 kuna), a na tržištu će se naći već u ožujku… ili pak možete iskušati prototip ako uložite koju kintu na službenoj Indiegogo stranici projekta!

TAGOVIindiegogo insomnia nesanica san snovi spavanje sprayable sleep sprej

Komentiraj