Report

posljednji pozdrav

Aside Banners

RIP Keith Flint i Luke Perry: jučer je bio tužan dan za klince iz 90-ih

Piše , Objavljeno

Generacijo X, okupite se da odamo posljednju počast našem djetinjstvu. 

Jučer su nas neugodno iznenadile vijesti o smrti dvije bitne pop kulturalne ikone 90-ih koje su svaka na svoj način obilježile ovaj period i našu mladost.

U prvoj polovici dana prvo smo saznali za preranu smrt legende techno glazbe Keith Flinta, frontmena grupe Prodigy. The Sun je prenio vijest kako je 50-godišnji Flint pronađen mrtav, te kako se radi o samoubojstvu što je potvrdio i njegov prijatelj i član benda Liam Howlett.

Poznato je kako je Flint u jednom iskrenom intervjuu o svom životu i karijeri izjavio kako zna da će jednom, “kada završi sa svime” sam sebi oduzeti život.

“I’m not saving up for anything, I’m cashing it all now. I’ve always had this thing inside me that, when I’m done, I’ll kill myself. I swear to God that’s not suicidal – it’s definitely a positive thing. The moment I start shitting the bed is when you’ll see me on the front of a bus.”

Keith je živio brzo, divlje i beskompromisno, nikada ne dopuštajući industriji da utječe na njegov glazbeni izričaj. Živio je, pa na kraju i umro, po svojim pravilima i zato ga danas ne trebamo oplakivati, već slaviti.

Screenshot_2

Prodigy je u svojoj karijeri izdao 4 albuma, 2 kompilacije i 19 singlova, a najpoznatiji su bili po svojim live nastupima nabijenim energijom i Flintu koji bi s onim svojim rogovima na glavi skakao s jednog kraja pozornice na drugi. Njegova energija na koncertima bila je zarazna što znaju svi oni koji su bili na jednom od nekoliko koncerata koje je Prodigy održao u Hrvatskoj.

Prvi puta je to bilo 2005. godine u Zagrebu u Domu sportova, a koliko smo ih voljeli dovoljno govori podatak da su se u Hrvatsku vraćali još nekoliko puta u sklopu festivala ili samostalnih koncerata.

Brojni ljudi su se jučer na društvenim mrežama pozdravljali s, kako ga mnogi zovu- kraljem ravea, prisjećajući se koncerata i nekog davnog doba kada smo Prodigy slušali na kazetama, dok su se mame derale na nas da smanjimo tu dernjavu. Ah, kao da smo ih uopće čuli prije nego li bi ugledali bijesno lice na vratima sobe.

Jučer nas je napustio i Luke Perry, zvijezda mega popularne serije Beverly Hills 90210

Nešto kasnije istoga dana, dok su svi još bili pod dojmom Keithove smrti, stigla je nova vijest o smrti još jedne slavne osobe koja je popularnost stekla ’90-tih godina.

Luke Perry, zvijezda megapopularne serije Beverly Hills 90210, koju smo religiozno pratili kao klinci, preminuo je u 53. godini života od moždanog udara.

Luke Perry je u seriji glumio “bad boy” Dylan McKay-a. Sa zalizanom frizurom, kožnom jaknom i pomalo tužnim pogledom kojim nas je gledao sa svoga motora, neodoljivo je podsjećao na James Deana.

James Dean generacije X. 

Luke je s ulogom Dylana stekao svjetsku slavu. Cure su htjele biti s njim, dečki su htjeli biti poput njega.

Samo pred nekoliko dana, proširila se vijest koja je oduševila klince ’90-ih, 90210 se vraća na TV ekrane s novim epizodama i u originalnoj postavi. S Lukeovom smrti, produkcija serije je odgođena, a moguće je da će se i skroz odustati od njezinog snimanja. Glumca smo zadnje mogli gledati u seriji ‘Riverdale’ koja se trenutno emitira na Netflixu.

Generacijo, događa se. Ušli smo u doba kada su nas počele napuštati ikone našeg doba.

RIP Keith Flint.

RIP Luke Perry.

RIP 90-te.

 

TAGOVIBeverly Hills keith flint Luke Perry Prodigy

Komentiraj