Report

Aside Banners

Ruski pohod na Farmville

Pojednostavljeno, Facebook se tek treba dokazati kao ogromna tvornica novca, no Rusi mu previđaju izuzetnu financijsku budućnost. Pogotovo igraćim fenomenima tipa Farmville

Piše , Objavljeno

Digitaly Sky Technologies (DST), ruska firma u većinskom vlasništvu milijardera Alishera Usmanova, bacila je oko na nekoliko online tvrtki, između ostalog, i na Zyngu, kreatore Farmvillea koji su nedavno sklopili novi ugovor s Fejsom na pet godina. I tako, dok ćete vi očito još najmanje pola desetljeća ganjati svoj cyber poriluk i kokice, Rusi briju kako ćete u to procesu trošiti sve više love. Naime, plaćanje napredovanja u social networking igrama već je uzelo maha, a izvršni direktor DST-a Yuri Milner mišljenja je kako će uskoro i eksplodirati. Zato im nije bilo teško investirati milijardu dolara u ekipu iz Zynge.

Na meti novog vala ruskog ulaganja našli su se AOL i ICQ, a već posjeduju dva posto dionica Facebooka. Poslovna logika je prilično jednostavna:ljudi iz godine u godinu sve više vremena i novaca ostavljaju na webu te je prilično izgledno da će to nastaviti činiti u sve većoj mjeri.

‘U Kini se već danas troši više novaca na društvene igre nego na odlazak u kino. Sve što ste dosada činili u stvarnom životu, odsada možete činiti na internetu i jeftinije. Recimo, dating sajtovi – umjesto da odvedete curu u retoran, sada je možete sresti na netu’, objašnjava nam Yuri ne pretjerano inteligentno. Još uvijek postoji lista stvari (evo nekih prijedloga) koje možete napraviti s curom, a ne možete s monitorom.

Čovjek tako iz vlastitog iskustva kaže da je sreo svoju sadašnju djevojku u teretani čiju mjesečnu članarinu plaća tisuću dolara mjesečno. ‘To nije najjeftiniji način za sresti ženu’, veli dalje briljantni Yuri kao da plaća članarinu da bi upoznavao dizačice utega, a ne da bi se bavio tjelovježbom. Istina, da trči po nasipu koštalo bi ga nula kuna, ali onda ne bi imao kome pokazati člansku iskaznicu.

TAGOVIfacebook farmville

Komentiraj