Report

Zvuči nam predobro da bi bilo istinito

Ryanair se sprema uvesti letove do SAD-a za samo 100-tinjak kuna!

Piše , Objavljeno

Jedna od najekonomičnijih svjetskih zrakoplovnih kompanija sprema se otići korak dalje i ponuditi svojim korisnicima prekooceanske letove za cijenu autobusne karte od Zagreba do Gospića!

ryan 1Irski se avioprijevoznik Ryanair do sada isticao svojim uistinu jeftinim letovima unutar granica Europe, a pošto firma pokazuje znakove stabilnog rasta, prošloga je tjedna odlučeno kako kreću u svoju prvu veću ekspanziju koja bi, analitičari tvrde, mogla dovesti do revolucije u zračnom prometu ili propasti jedne uistinu perspektivne tvrtke. Ryanair će tako u narednih pet godina provoditi plan širenja na ostatak svijeta, a počet će s letovima prema SAD-u i Kanadi te na taj način u prvoj etapi povezati 14 velikih europskih gradova (London, Berlin, Amsterdam…) s isto toliko sjevernoameričkih odredišta (tipa New York, Chicago, Miami…). Za sada, ništa posebno, ali check this out: Ryanair kao najnižu cijenu za ovakve letove navodi svega 10 funta (oko 110 kuna)!

Naravno, vjerojatno se radi o kartama koje možete kupiti doslovno tri sekunde prije početka ukrcavanja, a i tih 100-tinjak kuna se poveća za nekoliko puta kada se dodaju sve takse, ali razlika između ove cifre i prosjeka koji nude sadašnji igrači na ovom tržištu (oko 4 000 kuna za jednosmjernu kartu) je i dalje ogromna, a svi se s pravom pitaju: “Kako to uopće može biti isplativo?!” U Ryanairu su očigledno uvjereni u svoj uspjeh iako su zadnja dva slična pokušaja aviokompanija u posljednjih 30 godina završila propašću istih, a niti Norweigan Air Shuttleu, koji je 2013. godine krenuo s ponudom povratnih letova na relaciji Europa-SAD za svega 4 000 kuna za sada ne cvjetaju ruže. Kažu, Ryanair je ipak daleko veći i jači brend!

ryanair 2

Mi se nadamo kako će im ovaj pokušaj proći, a ako se pokaže kao uspjeh, u nekoliko bi idućih godina mogli svjedočiti pravoj maloj revoluciji u zrakoplovnom prometu. No, za Ryanair se prije svega mora poklopiti nekoliko bitnih faktora, među kojima su definitivno pronalazak dovoljno kvalitetnih i štedljivih zrakoplova za kupnju ili lizing te određeni broj poslovnih putnika koji će plaćati više love za višu klasu te time stvarati razliku presudnu za opstanak. Tko zna, možda se možemo nadati i kako će ovakvi letovi za par godina biti mogući i s našeg novog terminala na Plesu?!

TAGOVIavion avioprijevoznik jeftini letovi letovi prekooceanski let ryanair zrakoplov zrakoplovni prijevoznik

Komentiraj