Report

Aside Banners

Šaaah!…Žene koje će vas matirati

Je li šah sport? Koga briga. Dokle god ga igraju cure koje kao da su se otrgle s kalendara autopraone, ideja da vam netko servira šah-mat ne može biti napetija. Evo par dokaza

Piše , Objavljeno

Dakle, za šah osim što je poželjno da imate lijepo posloženo sivo staničje, nije naodmet i da ste fotogenični. Pogotovo ako vas netko treba gledati par sati ponad ploče s figurama. A da postoje komadi od kojih ćete definitivno popušiti koju god fintu da zaigrali dokazuju najljepši izdanci svijeta laufera i pijuna koji su, dok ste vi ganjali seljakuše iz fensi tresoguzara, žuljale svoje dupence po lokalnim šahovskim klubovima i postale svjetski priznate profesionalke. Satrt će vam pijune i kraljice, ali vam i počastiti vidno polje.

Alexandra Kosteniuk

Alexandra Kosteniuk

Alexandra Kosteniuk

Ruska velemajstorica razvalila je svjetsko prvenstvo za žene 2008. u Nalčiku u Rusiji. Kao sedamnaestogodišnjakinja je nastupila u finalu svjetskog prvenstva 2001. ali je doživjela poraz. Bio je tu još nekoliko planetarnih šahovskih trofeja i međuvremenu se Alexandra pretvorila u seks bombu koja mete konkurenciju u minjaku. Uz šah ima i podcast pod nazivom Chess is Cool http://www.kosteniuk.com/podcast/ u kojem obavještava slušateljstvo o događajima vezanima za profesiju.

Sanja Dedijer

Sanja Dedijer

Sanja Dedijer

Cura iz BiH koja će vam počistiti figurice u tili čas, bez beda je najljepše lice šaha ovog komada Europe. Ima 24 godine, nastupa po najvećim natjecanjima, a mentalnim sportom joj se bavi i sestra Mira. Sanjica je, za svaku pohvalu, totalno skoncentrirana na svoje umijeće, pa ne postoji previše informacija osim one da je na prvenstvu u Torinu 2006. neslužbeno proglašena za drugu najljepšu natjecateljicu. Ali nećemo sada o šahovskim detaljima… Znamo napamet koja bi polja zaigrali.

Mariam Mensur

Djevojče iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ima apsolutno sve preduvjete za izletanje van s topovima u očajničkoj želji da budu što prije pojedeni u brutalnom šah matu. Ne znamo puno o Mariam osim da ima mozak genijalke i oči koje će vam pokoriti nešto manje intelektualne organe.

Regina Pokorna

Regina Pokorna

Regina Pokorna

‘Dijete-žena, vječna djevojčica’ pedofilski toplo se izrazio o Regini šahista Vladislav Tkachiev govoreći o ljepoti u šahu. Plavokosi stroj za čišćenje tabli stiže iz Slovačke, ima 27 godina i rejting 2400+. To je, kažu, ful puno. Bit će da se ekipa s druge strane ploče uz Reginu ne može skoncentrirati.

Anna Sharevich

Bjeloruska velemajstorica trijumfirala je na nacionalnim natjecanjima 2002., 2005. i 2007. a branila je boje svoje zastave i na šahovskim Olimpijskim igrama od 2002. do 2008. Još jedna višestruko obdarena plavuša koja dokazuje da se i pod skalpom mentalno sumnjivih boja, može dogoditi pravo malo čudo inteligencije.

Arianne Caoili

Arianne Caoili

Arianne Caoili

Počela je sa šest godina i danas sa svoje 23 neupitno je najveće ime australskog šaha. A da se oko nje lome ploče, karijere i kosti, uči nas istinita priča kako su se zbog nje britanski velemajstor Danny Gormally i armenski velemajstor Levon Aronian pošorali u noćnom klubu u Torinu za vrijeme svjetskog prvenstva 2006. Caoli je navodno u vezi sa potonjim. Cura je također nastupala u australskom ‘Plesu sa zvijezdama’. Tko bi rekao da se oko tako kontemplativne igre može složiti tako vesela karijera.

Eva Repkova

Eva Repkova

Eva Repkova

Još jedna Slovakinja koja je svojedobno furala sa svjetskim šahovskim šampionom Vladimirom Kramnikom, a nedavno se razvela od stanovitog libanonskog poduzetnika. Eva je crvenokosa i slobodna i samo čeka da prođete desetgodišnji trening šahovskih kombinacija i strategija pa da vas poželi upoznati. Do tada, vježbajte svoje napade na manje kompliciranim terenima.

TAGOVIcurka najljepše šah sport

Komentiraj