Report

Aside Banners

Samoubojstvo iz zasjede

Pred vama su najčešće metode samoubojstava koje njeguje cijeli planet. Koje su to metode, i što se dogodi ako ne uspiju pročitajte ovdje.

Piše , Objavljeno

Iako na Zemlji živi više od šest milijardi stanovnika, samo je deset metoda samoubojstava kojima se najčešće pribjegava. No, sve te metode zapravo su “dvosjekli mač”, i mogu biti “učinkovite” na dva načina. Prvi je naravno sama smrt, a drugi teške posljedice zbog eventualnog neuspjeha pri samom činu, a koji će vas označiti za cijeli život. Samoubojstvo nikada nije rješenje. Za sve postoji lijek, a slijedeća lista nikako nije priručnik za samoubojice, nego samo poredak najčešćih metoda samoubojstava.

10. Utapanje

Utapanje

Utapanje

Utapanje je sigurno jedan od najzajebanijih i mukotrpnijih činova, pogotovo ako to radite kod kuće u kadi. Uvijek možete izaći i predomisliti se.
Druga stvar je ako si za nogu zavežete getribu Yuga 45 i bacite se u duboku vodurinu. Tada nema predomišljanja, a smrt je spora i teška. Metoda je očito samo za najodlučnije, dok one neodlučne može sustići još teži ostatak života nego što je bio.
što ako ne uspije:Uskraćivanje kisika mozgu može nanijeti teške i trajne posljedice.

9. Električni udar

Električni udar

Električni udar

Ako ne govorimo o psihološkoj strani, već onoj praktičnoj, ovo je vrlo jednostavna metoda. Dovoljno je ubaciti neki električni uređaj dok se pacate u kadi (naravno uštekan u struju), ili samo zakucavati čavle u utičnicu. Metoda vas može ubiti na nekoliko načina. Samim udarom, ili odbacivanjem u nešto što će vas dokrajčiti.
što ako ne uspije:Duboke opekline ako se radi o naponu višem od uobičajenog kućnog, ventrikularna defibrilacija (najozbiljnija srčana aritmija) ako se radi o kućnom 220 voltnom naponu, te teški neurološki problemi. Hej, sjetite se samo i onog crnila po zidu, vaze koju možete razbiti ako vas baci u vitrinu, i naravno jako loše frizure zbog koje ćete odbiti komada.

8. Iskrvarenje

Iskrvarenje

Iskrvarenje

Rezanje zapešća, lakatne, palčane ili bedrene arterije dovodi do teškog krvarenja i sporog umiranja. Najučinkovitija metoda nije popreko rezanje žila na zapešću kao što to rade u filmovima, nego uzduž podlaktice, od zapešća prema laktu. Najčešće se upotrebljavaju žileti, ali i noževi. U Japanu vjerojatno i katane.
što ako ne uspije:Teško krvarenje usporava rad srca do te mjere da do mozga ne stiže dovoljno kisika, a znamo da to ne valja, jel tako?! Oštećenje tkiva, tetiva i u ovom slučaju manje važni ožiljci također su rezultati ovog čina. Zajeb’ je i što bi nakon masakriranja okolina mogla pomisliti da niste čuli za tatoo studio.

7. Skok

Skok

Skok

Ovdje očito ne govorimo o dječjim igricama, tako da ni skok nije jedna od njih. Radi se naravno o visinama sa kojih ćete vrlo vjerojatno poginuti ako odlučite skočiti. Najpopularniji su neboderi, mostovi i stijene, dok je manje važno što se nalazi ispod, voda ili tvrda podloga. Ako se radi o velikoj visini potpuno je svejedno.
što ako ne uspije:Skakanjem u vodu sa velike visine u najmanju ruku riskirate lomljenje bedrene kosti, ali i ostalih organa naravno. Skakanje na tvrdu podlogu također ne treba puno objašnjavati.

6. Gušenje

Gušenje

Gušenje

Slično kao i kod utapanja. Metoda je također nešto drugačija, i samo za one najodlučnije, zato jer se možete izvući ako koristite najlonsku vrećicu ili nešto slično, dok vam se itekako crno piše ako to poželite učiniti izlaganjem nekom smrtonosnom plinu.
što ako ne uspije:Odustajanje od čina tik prije kraja može dovesti do teških, dugotrajnih ali i trajnih oštećenja mozga. Uostalom, izgledate glupo s vrećicom na glavi.

5. Udisanje ugljičnog monoksida

ugljični monoksid

ugljični monoksid

Nije nimalo čudno što je ova metoda tako visoko smještena, i očito jedna od najkorištenijih. Zatvoren prostor i upaljen automobil, ili kao u filmovima crijevo spojeno na auspuh i ugurano ravno u vašu kabinu, ili pak direktno udisanje ugljičnog monoksida iz nekog uređaja ili spremnika, kombinacija je koja bi mogla osigurati lagani, tihi, ali i posljednji san. No, što ako čin ne uspije?!
što ako ne uspije:Molekule ugljičnog monoksida vežu se 210 puta jače od kisika na hemoglobin, krvni pigment koji služi za prijenos kisika iz pluća prema ostatku tijela (mišići npr.), stoga hemoglobin brže postaje zasićen ugljičnim monoksidom i neće moći vezati kisik. U nedostatku kisika svi znamo nastaju oštećenja, a moguća su i teška oštećenja središnjeg živčanog sustava. Uzaludno potrošena benga također je velika stavka. Sjetite se samo koliko je litra.

4. Trovanje

Alexander Litvinenko je otrovan

Alexander Litvinenko je otrovan

Nećemo sad nabrajati svakojake industrijske otopine, otrove kao što je cijanid, zatim otrov za štakore, ili ne znamo kakve sve primjerke jer ih očito ima mali milijun. Trovanje također može biti tihi, postepeni (kao što je primjer bivšeg ruskog špijuna Alexandera Litvinenka na slici), ali i trenutni ubojica. Ako vas uspiju izvući, a ovisno o vrsti otrova, posljedice su itekako moguće.
što ako ne uspije:Neuspjelo trovanje može završiti teškim posljedicama kao što je recimo oštećenje unutarnjih organa. Za ostale posljedice trebalo bi pročitati što piše na ambalaži odabranog “oružja”.

3. Vješanje

Vješanje

Vješanje

Neobično je kako ovaj mučan način samoubojstva kotira visoko na ljestvici najpopularnijih metoda. Valjda zato što se svaki komad špage ili nečega sličnog koji se dobro zaveže, i koji može izdržati vašu masu, a da ne pukne može smatrati potencijalnih pomagalom za vješanje. Ako vas vješaju u smislu kazne, vjerojatno se nećete izvući živi, no ako to činite sami moguće su i posljedice sa kojima ćete poživjeti još neko vrijeme.
što ako ne uspije:Moguć lom vrata koji će vas možda i spasiti od gušenja, ali na kraju i oštetiti za cijeli život. Oštećenje mozga uslijed nedostatka kisika, te ožiljci i upropaštene vezice iz vaših omiljenih “najkica” mogući su ishod sa kojim ćete se morati nositi kroz život.

2. Overdose

Overdose

Overdose

Bilo da je u pitanju alkohol, tablete ili neka gadro, prekomjerno i neljudsko natankavanje, gutanje u velikim količinama odjednom, prekomjerni šut, ili pak miks svega navedenoga mogu vam itekako oduzeti život.
Iako često smrtna komba, sve navedeno može vas izopačiti i ostaviti na mukama do zadnjeg dana vašeg života. Oni koji su tako nešto i probali vjerojatno radije žele umrijeti nego živjeti takav život.
što ako ne uspije:Teška oštećenja organa, njihovo zatajivanje i otkazivanje, nemogućnost razumnog rasuđivanja, kresanje fizičkih sposobnosti, mentalno propadanje, itd, itd.

1. Metak

Metak

Metak

Možda ste se tijekom čitanja liste i zapitali:”Pa gdje je metak?”. Evo ga. Uvjerljivi broj jedan na svijetu kada se radi o “alatu” za samoubojstvo. Vjerojatno zbog svoje dostupnosti, ali i brzine kojom u 99 posto slučajeva obavlja posao, ako se radi o pucnju u glavu naravno. Ovisno o točnosti, pucanj u prsa također može biti poguban.
što ako ne uspije:Hm, kako to uopće objasniti. Jednom rječju “Kaos!”. Moguće su teške i trajne tjelesne ozljede, oštećenja tkiva, mozga, organa, nemali gubitak krvi, i tako dalje, i tako dalje. Sjetite se samo “Paklenog šunda”. Ima tu i nereda.

TAGOVIbizarno samoubojstvo smrt zanimljivosti

Komentiraj