Report

Aside Banners

Šerif Joe Arpaio – Opak je..č majke!

Vrijeme je da vas upoznamo s likom i djelom jednog od najkontroverznijih murjaka na svijetu... Dame i gospodo, šerif Joe Arpaio.

Piše , Objavljeno

Kako ne napisati nekoliko riječi o jednom od najopakijih jebača majke (sad znate što znači onaj “je..č” iz naslova) koji se prozvao “najtvrđim šerifom u Americi”, pogotovo kada znamo da je nedavno dobio i svoj reality show “Smile… You’re under arrest“.

joe arpaio

joe arpaio

Za početak, Joe M. Arpaio 77-godišnji je šerif okruga Maricopa u Arizoni gdje ga veliki broj građana prilično glasno i otvoreno podržava dok ga u isto vrijeme ostatak Amerike, pogotovo onaj liberalni dio, prezire kao okrutnog rednecka i luđaka kojeg pod hitno treba smijeniti ili čak zatvoriti.

Kada bi realno pogledali ono što Joe Arpaio radi vrlo bi brzo mogli doći do zaključka kako je ovdje riječ ili o starom ludom rasistu koji nije svjestan u kojem vremenu živi ili o John Wayne igraču koji vjeruje da su stare metode tretiranja zatvorenika najbolje. Naime, Arpaio je već godinama u neprestanoj svađi i natezanju s liberalnim medijima i organizacijama, kako zbog svojih nesvakidašnjih metoda tako i zbog onih koje su u modernom društvu gotovo izumrle.

chain gang

chain gang

Primjerice, Arpaio je u svom okrugu vratio chain gang, a riječ je o praksi koja je u Americi izumrla 1955. godine i do današnjeg se dana zadržala samo u Arizoni. Lancem povezani zatvorenici koji obavljaju teške fizičke poslove uz cestu, prugu ili u kamenolomu, vjerojatno su vam poznati iz filmova, a Arpaio smatra da je riječ o praksi koju se isplatilo vratiti pa je to proširio i na zatvorenice.

Joe Arpaio i ekipa u lancima

No, ovo je samo vrh sante. U lokalnim pržunima zatvorenicima poslužuje hranu čiji je rok odavno istekao, pa se na meniju često može pronaći i parizer koji je zahvatila plijesan, a čak i takvu hranu poslužuje samo dva puta dnevno. Zatvorenicima je zabranjeno držanje bilo kakvog pornografskog ili erotskog materijala što uključuje sve časopise koji imaju i natruhe sisa. To je učinio nakon što su se neke zatvorske čuvarice požalile da se pojedini zatvorenici samozadovoljavaju kada prolaze pokraj njihovih ćelija. No, časopisi nisu jedina kontrabanda.

Zatvorenicima je uskraćeno pravo na gledanje televizije, a kada je riječ o radio postajama, mogu slušati samo radio stanicu KJOE. Riječ je o zatvorskom projektu koji je ograničen samo na određeni zatvor, a emitira se drito iz podruma zatvora. Pet dana u tjednu po četiri sata dnevno pušta se samo klasika, opere, Frank Sinatra, domoljubne pjesme i obrazovni program. Ipak to nije sve. Da zatvorenici ne bi bili uskraćeni za sve vidove zabave, Arapaio tu i tamo organizira “Inmate idol” koji je, pretpostavljate, zatvorska verzija “Američkog idola”.

Arpaio i njegova ekipa hvataju ljude tamne kože koji su počinili prometne prekršaje…

tent city

tent city

I dalje, to je samo vrh sante jer organizirao je Tent City koji funkcionira kao proširenje zatvora u trenucima kada zgrada postaje prenapučena, a prenapučenost zatvora veliki je problem u Americi. Ono što udruge kao Amnesty International posebno smeta jest činjenica da temperatura u šatorima ponekad prelazi i 50 celzijevih stupnjeva. Arpaio njihove pritužbe ‘ladno odbacuje obrazloženjem da i “američki vojnici u Iraku moraju živjeti u šatorima, pa tko onda jebe zatvorenike”.

Između ostalog, zatvorenici moraju nositi roza donje rublje i ponekad marširati gradom tako obučeni. Organizirao je i webcam pa možete gledati zatvorenike po cijele dane. Nadalje, svi zatvorenici između 18 i 26 godina moraju postati dobrovoljni donatori organa što i ne bi bilo stravično samo po sebi kada ne bi znali da Arpaio svako malo izgubi nekog zatvorenika zbog čega ga ganjaju obitelji zatvorenika koji su živote izgubili pod sumnjivim okolnostima. A uz sve to, Arpaio je i zagriženi rasist kojem je čast kada ga usporede s KKK-om.

Kako preživjeti zajebanog šerifa – bivši zatvorenik Shaun Attwood

I nakon što ste čuli samo djelić priče o ovom sjeboliku, pomislili bi da će konstantno kršenje ljudskih prava, rasizam i neopravdana brutalnost naštetiti njegovom imidžu. Varate se. Arapio svake godine na izborima pokupi preko 50 posto glasova što znači da će se na svom položaju zadržati vjerojatno do svoje smrti.
Prošle godine započeo je i njegov reality show “Smile… You’re under arrest” koji bi se najbolje mogao opisati kao kombinacija “Punk’d” i “Cops” jer majstor kriminalce u bijegu prvo namami na neku priču i onda ih hapsi. Primjerice, netko će poštom dobiti besplatnu masažu i tretman u nekom salonu, a kad se lik pojavi, ekipa ga namaže kremicama, stave mu kriške krastavaca na oči, izmasiraju ga i kažu “smiješak… uhapšeni ste”.

TAGOVIjoe arpaio kriminal šerif zatvor

Komentiraj