Report

Aside Banners

Sexomnia – seks u snu

Iako većina tako misli, pijanstvo i ubijanje tko zna kojim i kakvim drogama nisu jedini mogući razlog vašeg nesvjesno upražnjenog seksualnog odnosa. Tu je i Sexsomnia.

Piše , Objavljeno

Da vam se ujutro na vratima, s osmjehom na licu, pojavi žabetina od susjede ili impotentni dedica s pimponjom zavezanim na štapić od sladoleda, i kaže da ste sinoć bili dobri u krevetu, vjerojatno bi krepali od smijeha misleći da su pojeli onaj otrov za štakore kojeg ste postavili u podrumu.

Da vam s istom spikom uleti zgodna mlada podstanarka s obećavajućom karijerom plejbojeve zečice ili macan s kitom ko’ u kita, onda bi ih ziher pozvali tranu na sokić ili kavu, a zatim se praskali dok vam organizam ne otkaže. Kada bi otišli vi bi se ubijali razmišljajući gdje ste se to razbili ko’ guzica pa se ničeg ne sjećate.

No, dosta šale jer vi možda bolujete od poremećaja zvanog Sleep Sex, znanim i kao Sexsomnia definiran kao izlječiv poremećaj koji tjera ljude da u snu čine seksualne nepodopštine. Negdje 1996. godine doktor Colin Shapiro iz Toronta ga je prvi definirao kao novi tip parasomnie, odnosno poremećaja u snu, a dr. David Saul Rosenfeld iz Los Angelesa je odredio termin “Sleep sex”. Stručnjaci su utvrdili da oni koji samo mogu sanjati da su se ševili, nemaju nikakve veze s ovim poremećajem. To se inače zove kronična nejebica i nema joj lijeka.

Karakteriziraju ga glasno i uznemiravajuće stenjanje, agresivna masturbacija te napadi jako bliski silovanju. Nisu isključeni ni oralni ni analni seks, a postoje i slučajevi u kojima je muškarac davio ženu i pritom izvodio neke od navedenih radnji. Ne bi spriječili nočne izlete neki su se čak vezali za krevet što je dovelo do raznih ozljeda. Kod nekih oboljelih pak nema niti jedne od navedenih karakteristika, a poremećaj su uspješno uklopili u svoj seksulani život. Fascinantno je da ih je jako teško probuditi, možete jedino čekati da sami dođu k svijesti.

Poremećaj nastaje zbog grešaka i prekida u prijenosu moždanih valova koji su jako slični onima kao kod mjesečara. Zapravo dolazi do prekida komunikacije tijela i uma. Razlozi se traže u drogama, alkoholu i stresu. Može se pojaviti kod osoba koje općenito pate od poremećaja sna, a liječi se raznim psihoterapijama te lijekovima poput Valiuma i Klonopina. U grupu takozvanih parasomnia, spadaju i mjesečarenje, razno kretanje u snu, hranjenje i pričanje u snu, škripanje zubima i drugi.

Velik broj ljudi koji je imao taj poremećaj tajili su to i nisu se liječili, a s vremenom su i zapali u probleme s optužbama za silovanja i napade. Oni koji su se liječili imali su dokumentiran poremećaj i bio je kredibilan na sudu.

Zato dečki, ako imate cimera sklonom poremećajima spavanja, sada znate odakle “oni bolovi” ujutro.

TAGOVIsex snovi

Komentiraj