Report

Aside Banners

Skyaking – let u kanuu

Sori dečki, ne mogu sutra na pivu, imam trening. Ono, vozim kanu po zraku na 4000 metara. Dakle, što je skyaking?

Piše , Objavljeno

Miles vesla u zraku

Miles vesla u zraku

Nova igračka za lovce na adrenalin zove se skakanje iz aviona u kanuu, oliti engleski popularno, skyaking. Poanta je da majstorski aterirate na vodenu površinu i onda… i onda ponovno. Stvar izgleda nenormalno uzbudljivo i priznajemo, jedva čekamo da netko stavi role, klizaljke, mountain bike ili kopačke, pa se suludo dobro spusti na odgovarajuću površinu. Doletiš na tekmu, takorekoć.

Čovjek po imenu Miles Daisher ima crni pojas u padanju s kajakom i to uglavnom čini pri brzini od 160 km/h – što je zericu sporije od slobodnog pada ostatka ljudske vrste koja to čini bez čamca oko struka. Još jedna mjera predostrožnosti je otvaranje padobrana na 1500 metara umjesto na 600.

Miles već osam godina vesla po zraku, a da nam to nije rekao. Sada, otac dvoje djece namjerava snimiti, a što drugo, 3D film na temu base jumpinga, letenja u odijelu s krilima, skydivinga i, dakako, skyakinga. Osim što će nas uvesti u tri dimenzije svoje potrebe za padanjem, frajera krasi činjenica da je najveći bazni skakač u povijesti. Hitio se, što za zgrada, što sa litica, 2750 puta. Uz to, napravio je 3000 skokova iz aviona i helikoptera. Bit’ će da doslovno shvatio onu školsku:leti, leti, leti,…

TAGOVIpadobranac skyaking sport

Komentiraj