Report

Aside Banners

Slanje dick picsa – da ili ne? Znamo da nije lako

Piše , Objavljeno

Razjasnimo odmah neke stvari. Iako je prva asocijacija na fotografiju penisa u inboxu s pravom da je riječ o creeperima koji nakon toga u pravilu idu na block, većina muškaraca milenijalske dobe poslala ga je bar jednom. To je nešto što smo mogli zaključiti već iskrenim razgovorima s prijateljima, ali nisu očekivane rezultate iznevjerile ni ankete postojećih studija u zborniku Journal of Sex Research, koje se bave dick pics kulturom.

Dijamanti (i dick picovi) su vječni

Naravno, puno je faktora u igri kod slanja intimnih fotografija i nešto s čime se malo starije generacije nisu morale baviti do ozbiljne zrelosti danas ‘uzima’ klince u ranim tinejdžerskim godinama. A pogrešan korak na ovom planu vrlo je skup i pritom ovo nije nekakva undercover cop prijetnja, nego podsjetnik da sve poslano drugoj osobi putem društvene mreže ili aplikacije ima svoj vijek trajanja. Nažalost, najčešće se radi o ‘zauvijek’. Vjerojatno su dobrim dijelom i zato svojedobno vrlo popularni među mladima postali tzv. snapovi i njihovih nekoliko sekundi slave.

Ako pak dick pic nikad niste poslali, ali ste ga više puta dobili, velika je vjerojatnost da ste žena. I da ga niste željeli. Flashanjem spolovila na ulici zaradit ćete, dakako, kaznenu prijavu pa i gore od toga, no stati na kraj neželjenim slikama penisa u vlastitom inboxu mnogo je teže i kompliciranije. Pogotovo kad ih dobivate s kojekakvih anonimnih profila, a najčešće su upravo takvi u pitanju. Sama studija ukazuje pak na nekoliko zanimljivih spoznaja. Ono što pretjerano ne čudi je da su ispitani hetero muškarci koji su potvrdili redovito slanje fotki svog alata privatnim porukama pokazali značajno veću dozu narcisizma, ekshibicionizma, ali i seksizma.

Loša taktika je slati svoj tic-tac

Čak 48% onih koji ovakav sadržaj šalju, distribuiraju ga osobama koje ne poznaju i s kojima nemaju ostvaren nikakav kontakt niti erotsku povijest odnosa, što je posebno zabrinjavajuće. Naravno, glavna motivacija je povrat usluge, odnosno nude pic djevojke ili žene koja se upravo ‘razveselila’ što je umjesto nigerijskog princa u inboxu pronašla goli ku*ac. Bespotrebno je i govoriti da je postotak uspješnosti ove taktike gotovo zanemariv. Ali hej, zakon velikih brojeva vjerojatno će odigrati svoje pa mnogi ne štede te e-sandučiće.

Neki samo traže svoju princezu… krivim metodama

Zanimljivo, kao drugi najčešći motiv ovakvog ponašanja je želja da se upozna buduću partnericu, što iako zvuči kao trolanje to definitivno nije. Samo još jedan pokazatelj kako su luđaci na internetu puno opasniji jednom kad s njima prije slanja sporne fotografije uđete u bilo kakav razgovor, nakon kojeg mogu (neopravdano, naravno) pomisliti da postoje svi fer i korektni preduvjeti za katapultiranje spolnog uda u sljedećoj poruci. Postotak tipova koji misle da je jedino ispravno da nakon toga dobiju nude pic u inbox, iako ih njihov nitko nije ni tražio suludo je visok pa vam ga nećemo ni napisati jer se sramimo. Za sve nas muškarce zajedno.

Riječ je o još jednom trendu koji se u ovom obliku razvio tek u 21. stoljeću napretkom tehnologije pa ni znanosti nisu svi aspekti sasvim jasni, ali da ne ispadne kako je slanje golišavih fotografija nešto što zanima samo muškarce, a ženama se gadi, moramo i to demantirati. Po nekim srodnim studijama ženskog ponašanja, u teoriji su jednako zainteresirane za ovakav tip digitalnog flerta, no kao i u mnogo stvari u životu – naprosto se ponašaju decentnije.

Da ili ne – a odgovor znaš sam, ali prije nego ti krv pobjegne na krivu stranu

I zato prije idućeg ili možda prvog slanja svog nesretnika u inbox ili na WhatsApp razmisli želi li definitivno druga osoba ono što će dobiti te jesi li svjestan da postoji ne tako mala šansa kako će ti jednom dotična fotka možda prisjesti. Ako je odgovor na oboje DA, što se nas tiče navali. U suprotnom, savjetujemo ipak emojije.

TAGOVIbonton dick pic internet muško ženski odnosi pb seks