Report

Pozdrav Suncu

Aside Banners

Studenti Muzičke akademije počastili su Zagrepčane slatkim glazbenim flash mobom

Piše , Objavljeno

Kako uljepšati dan svojim sugrađanima i napraviti nešto zanimljivo i zabavno, čega ćeš se sjećati cijeloga života? Pa organiziraš flash mob, naravno!

iskon 1

Iako se Zagreb može pohvaliti mnogim ljepotama i sadržajima, ipak mu nedostaje nekih zanimljivih akcija i događaja, koji bi lijeno i ugodno ispijanje kavice ili šetnju gradskim ulicama učinilo trenutkom za pamćenje. Upravo se pod tim kredom okupilo 15 studenata zagrebačke Muzičke akademije, koji su zajedno s organizatorima iz Studentskog centra i s Televizije Student, a pod pokroviteljstvom Iskona, složili kratki i slatki flash mob na Cvjetnom trgu ispred Kina Europa.

Music FLASH MOB Zagreb 2014 – video:

Povod je bio atraktivni 2. međunarodni festival suvremene glazbe Izlog suvremenog zvuka, čiji je završetak valjalo obilježiti na pamtljiv način. Zato su prolaznike i goste okolnih kafića izvedbom jednog od klasika Beatlesa, Here Comes the Sun, oduševili mladi glazbenici u sastavu flauta, oboa, bas-klarinet, truba, saksofon, trombon, udaraljke, harfa, violine, viola, violončelo i kontrabas, a sve je na kraju začinila i Iskonova baba s kolačima, koja je slasticama posebno obradovala one najmlađe.

iskon

Inače, Izlog suvremenog zvuka, koji se pod pokroviteljstvom Iskona po drugi puta održava u Zagrebu, tijekom četiri je festivalska dana okupio preko 80 sudionika iz 7 zemalja, a ovaj je flash mob bio samo šlag na tortu izvrsnog umjetničkog programa. Sam je izbor pjesme itekako znakovit, jer je ovo glazbeno iznenađenje prijašnja dva vikenda zaustavila kiša, pa smo sada napokon dočekali pravi pozdrav sunčanom vremenu. A mi pozdravljamo svaki flash mob, jer ovakvih nam toplih i veselih događanja nikada dosta!

TAGOVIbeatles flash mob glazba iskon iznenađenje studenti

Komentiraj