Report

Za mene je sreća trave vreća

Aside Banners

Službeno je: trava liječi depresiju

Piše , Objavljeno

Nedavna znanstvena publikacija Neuropharmacology zapalila je internete (i blantove) novom prijelomnom studijom u koju smo mi vjerovali i prije službenog istraživačkog napora: trava liječi depresiju.

trava 3

Medicinski kanabis, čitali smo i sve češće čitamo i slušamo u novoj medicinskoj revoluciji, iscjeljuje niz tjelesnih poteškoća i bolesti, ali i depresiju kao sveprisutnu psihičku neman modernoga doba kojoj mnogi ne uspijevaju pobjeći.

Nakon što je dokazano da trava liječi Kronovu bolest ili, vezano za mozak, epilepsiju, Sveučilište u Cantabriji isražilo je i dokazalo kako onaj nepsihoaktivni dio kanabisa, kanabidiol (CBD), nevjerojatnom brzinom uklanja simptome depresije direktno u mozgu. Kako točno? Kanabidioli velikom brzinom polučuju antidepresivne efekte i reakcije u mozgu poput obrnutog djelovanja depresivnog modusa olfaktorne bulbektomije hiperaktivnih svojstvava ili anhedonije (nemogućnost uživanja).

Kanabidiol tako potiče rad serotonergičkih i glutamatskih sustava u korteksu mozga kroz, isprika na kompliciranju, mehanizam ovisan o sustavima receptora imena 5-HT1A koji su najvažnija područja istraživanja shizofrenije i suicidalnosti. Drugim riječima, 5-HT1A je receptor koji se veže za serotonin iliti laičkim rječnikom hormon sreće (premda je to kemikalija koja u ravnoteži uzrokuje sreću, zadovoljstvo i smirenost).

Ovo je veliko otkriće s obzirom na paralelno istraživanje kemijskih antidepresiva koji zapravo, pokazuju istraživanja istog Sveučilišta koja ne idu u prilog farmaceutskim kompanijama2, pokazuju patogena svojstva i djelovana koja potiču suicidalnost. Sve je veći broj onih pacijenata koji odbacuju konvencionalne tablete, odnosno brendirane antidepresive stvorene u laboratorijima u korist dobroj staroj duvki iz poljskog uzgoja.

Studiju pronađite ovdje.

TAGOVIdepresija marihuana trava

Komentiraj