Report

Arctos je izašao iz brloga

Aside Banners

Službeno predstavljen bolid Arctos, hrvatska uzdanica na Formula Student natjecanju

Piše , Objavljeno

Napokon smo dočekali predstavljanje novog bolida FSB Racing Teama, i sve što možemo reći jest da su momci i djevojke ovoga puta nadmašili sva očekivanja.

formula student

Arctos je napokon promilio njušku i pokazao se u svojoj punoj moći, na službenom predstavljanju za javnost održanom ovoga petka, 10. svibnja, u prostorijama Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. I bome se skupilo dosta svijeta da uživo vidi to tehnološko čudo, koje su u potpunosti izradile domaće, studentske snage.

Nakon što su uvodne riječi održali dekan fakulteta, prof.dr.sc. Ivan Juraga, mentor projekta prof.dr.sc. Zoran Lulić i voditelj projekta Domagoj Bolfan, došao je red da po prvi puta u živo vidimo i tog malenog, ali moćnog jednosjeda, Mrkog Medu Arctosa. I bome, krasna je to mašina, o čijim karakteristikama možete nešto više pročitati u ovom članku.

formula studentJunak do junaka, a ima bome i pokoja junakinja!

Arctos je ukupno četvrti bolid izašao iz garaže FSB Racing Teama, a nasljednik je takvih legendi poput Kune (2006.), Risa (2007.) i Likosa (2012.). Poštu su upravo prošle godine s Likosom osvojili izvrsno 24. mjesto od prijavljene 103 ekipe na natjecanju u Velikoj Britaniji, s pravom možemo očekivati popravljanje tog rezultata, a možda čak i pobjedničko postolje. Duga je godina iza 25 mladih inženjera i inženjerki: tisuće sati rada je utrošeno, iskustvo je prikupljeno, a Medvjed je napokon spreman i nabrijan. Ostaje mu samo da izađe na stazu i pojede konkurenciju.

TAGOVIarctos formula student FSB rascing team

Komentiraj