Report

Aside Banners

Smrtna kazna

Na pitanju smrtne kazne u svijetu se još uvijek lome koplja. Neke države su protiv toga, a neke pak ne misle tako lako odustati od tog "konačnog rješenja".

Piše , Objavljeno

U to koliko je smrtna kazna opravdana mi se ne bi “šteli mešat”. Činjenica je da Ujedinjeni narodi ne žele ni čuti za to no neke države nemaju namjeru tako brzo nestati sa liste najvećih egzekutora. Koje su to zemlje predvodnice kojima izvršavanje smrtne kazne dođe ko’ dobar dan pročitajte ispod.

Kina

Broj smaknutih:službeno oko 1000 godišnje, neslužbeno i do 15 tisuća!
šanse za ukidanje:slabe, navodno je većina Kineza još uvijek čvrsto “Za”
Bizarno:otkako je 2001. odlučeno da će se ovogodišnja Olimpijada održati u Pekingu brojka izvršenih smrtnih kazni pala je za 40 posto. Razlog je naravno pranje imidža. Također postoji podatak da je u 2006. godini Kina izvršila trećinu svih svjetskih službeno prijavljenih egzekucija.

Kina

Kina

Drž’ te gaće sad! Vjerovali ili ne, u Kini čak sedamdeset različitih prekršaja podliježe mogućnosti da vas skrate za glavu! Naravno podrazumijeva se da ako ubijete nekog i vas čeka ista sudbina, no ono što je fascinantno je da vas smrtna kazna može dočekati i zbog novčanih malverzacija, šverca, mita i korupcije i sličnih stvari, a neke provincije na smrt osuđuju i obične kradljivce. što se tiče mita i korupcije sjetite se nedavne egzekucije čelnika kineske državne agencije za hranu i lijekove upravo zbog primanja mita. Da tu logiku primijenimo kod nas… ma zaboravite.

Iran

Broj smaknutih:177 u 2006. i oko 250 u 2007.
šanse za ukidanje:ajmo mi ukinuti turizam, ne bi išlo
Bizarno:izuzeta nisu niti djeca

Iran

Iran

U Iranu ćete dobiti VIP ulaznicu za vješanje ako se zajebavate s dilanjem droge, oružanim pljačkama i ubojstvima. Balkon je rezerviran za pedofile, homoseksualce i one koji se bave prostitucijom dok je prvi red osiguran za bogohulnike i za političke nasilnike što god to njima značilo.
Silno apeliranje Europe da se smiri bezobzirna koljačina koja je u konstantnom porastu ili da se barem izostave djeca koje najviše biva usmrćivano upravo u Iranu, izgleda ne dolazi do ušiju tamošnjeg predsjednika.

Pakistan

Broj smaknutih:osamdesetak godišnje
šanse za ukidanje:nula
Bizarno:kao i u Iranu niti djeca nisu izuzeta, a smrću se kažnjava i seksualni odnos između osoba koje nisu u braku

Pakistan

Pakistan

“Pakistani people” neće dobro završiti ako počine kakvo ubojstvo, pljačku ili otimačinu. Nisu isključeni niti oni koji vole brzu i dobru zaradu. šverc oružja je na crnoj listi isto kao i šverc droge.
Na “death row” će također oni koji se bave švercom ljudi, krijumčarenjem djece, organiziranom prostitucijom, oni koji počinje silovanje ili bogohule.
Poznato je da je “death row” u Pakistanu jako dugačak. štoviše, trećina svjetskih osuđenika na smrtnu kaznu (njih oko osam tisuća) nalazi se upravo tamo.

Irak

Broj smaknutih:šezdesetak godišnje
šanse za ukidanje:veeeeliko možda
Bizarno:Sadam otkrio kako je bilo drugima za njegovo vrijeme

Irak

Irak

Iza cirkusa koji vlada u Iraku lako je uočiti ostatke koji se povlače u post Sadamovoj eri, a među njima je i smrtna kazna. Ubojstva, otmice, silovanja i petljanje s drogom na ovaj ili onaj način su, mogli bi reći, standardni razlozi da se nekoga objesi, no Irak je umetnuo još jednu stavku.
Tko pokuša uzdrmati državnu sigurnost ili se okuša u terorističkim napadima također ide u red. Naravno ne za povišicu već onaj za vješanje.

US of A

Broj smaknutih:pedesetak godišnje
šanse za ukidanje:neke države za sada samo razmišljaju
Bizarno:redom kritiziraju sve države koje imaju smrtnu kaznu, a pogledajte njih

USA

USA

Smrtnu kaznu u Americi si možete priuštiti ubojstvom naravno, a manje je poznato da je također možete dobiti za silovanje djeteta i izdaju.
U najviše država Amerike smrtna kazna se izvršava ubrizgavanjem smrtonosnog koktela. Točnije u 35 od 36 država koje imaju smrtnu kaznu. Amerika ko’ Amerika trenutno ne ulaže energiju u razmišljanje treba li ukinuti smrtnu kaznu ili ne, nego u to čime zamijeniti smrtonosni koktel s kojim u zadnje vrijeme imaju problema prilikom egzekucija.
Radi se o tome da se ona zna odužiti preko pola sata, a čak je i zabilježen slučaj u kojem je osuđenik imao snage i vremena reći:”It’s not working”. Zaista bizarne priče iz bizarne države. što drugo nego “Divlji zapad”!

TAGOVIamerika irak iran kina kriminal pakistan smrtna kazna usa

Komentiraj