Report

Kakav marketiški genijalac

Aside Banners

Snimio reklamu za svoj rabljeni Nissan i odmah privukao kupca: Nissan!

Piše , Objavljeno

Znate ono kada hoćete prodati svoje 17 godina staro rabljeno vozilo, pa snimite fora reklamicu i na kraju auto prodate proizvođaču? Naravno da ne znate, jer se to ne događa nikada… dobro, SKORO nikada!

reklama Luke Aker, filmaš s Floride koji se na svjetsku video scenu pokušava probiti uglavnom montažnim radom i poliranjem vizuala, odlučio je prodati svoj Nissan Maxima GLE Sport Sedan iz 1996. godine, te ga je za tu priliku stavio na popularni američki oglasnik, Craiglist. Osim suhoparnog teksta u kojem objašnjava koje su karakteristike njegova automobila i zašto bi ga upravo vi trebali kupiti, Luke se odlučio za malo drugačiji pristup: snimanje anti-reklame!

Luxury Defined – reklama:

Da, da… njegova Maxima ima volan, kotače i gume, a svog će vlasnika dovesti od mjesta A do mjesta B. U većini slučajeva. No ono što Lukea i ovu šaljivu reklamicu izdvaja iz mora sličnih zanimljivih prodajnih trikova, jest činjenica da je ovom mladiću stvarno uspjelo prodati automobil, i to nikome drugome nego samom Nissanu!

Moramo napomenuti da se tu ne radi o nekakvoj klasičnoj ‘staro za novo’ fori, već činjenici da je netko na visokoj poziciji američkog predstavništva Nissana vidio reklamu, te odlučio kupiti ovaj rabljeni automobil, te pritom sve objaviti crno na bijelo, i to putem Twittera.

nissan twitter

Luke je na kraju uspio dogovoriti prodaju svog automobila Nissanu (za otprilike 1 400 dolara), te dodatnih 1 000 dolara kao donaciju organizaciji Wounded Warrior Project, koja se brine o ozlijeđenim pripadnicima američkih oružanih snaga. No kako bi dodatno začinio prodaju, ovaj se genijalni kreativac odlučio za još jednu reklamu kao svojevrsni bonus, ovoga puta u novinskom obliku.

reklama

Onda, biste li kupili auto od ovog frajera?

TAGOVIgenijalni oglas marketing nissan oglašavanje oglasi prodaja reklama

Komentiraj