Report

Samoubilački pohod

Aside Banners

Snimke najvišeg vodenog tobogana na svijetu otkrivaju o kakvoj se ludosti radi

Piše , Objavljeno

Ovisnici o adrenalinu uskoro bi mogli dobiti svoj ultimativni fiks, jer najveći vodeni tobogan na svijetu samo što nije otvoren za javnost.

vodeni park

Brže, više, jače… to je moto današnjih generacija, a svaki smo dan svjedoci neke nove ludorije kojom bi se privukla pažnja svijeta, te zaradio koji dolar više. Kada ste u poslu sa zabavnim vodenim parkovima, teško možete smisliti nešto novo i revolucionarno, tako da se najpametnije okrenuti ekstremima. A što je ekstremnije od 50-metarskog vodenog tobogana?

Sa svojih 52 metra visine, tobogan nazvan Verrückt (na njemačkom znači “lud”) najviši je na svijetu, te tako za par desetaka centimetara nadmašuje čak i slapove Niagare. Smješten je u velikom vodenom parku Schlitterbahn u američkom Kansas Cityu, a dok čitate ovaj tekst, prvi se hrabri pioniri već spuštaju niz njega i provjeravaju radi li se uistinu o samoubilačkom pohodu.

Nakon što prijeđete ukupno 264 stepenice i dođete do vrha, vjerojatno će vam početi klecati koljena, a ne pomaže niti pogled na gotovo okomitu strminu koja uopće ne izgleda sigurno. A kada se jednom ohrabrite i spustite niz ovu ludoriju, očekuje vas postizanje brzine od preko 100 km/h i lako mogući šesterostruki infarkt. No to nije sve! Kada se jednom spustite na razinu zemlje, naletiti ćete na 15-metarski ‘brežuljak’, koji će vas maltene katapultirati u zrak i na kraju prizemljiti u jedan od bazena. Naravno, tehnologija za ovakvu ludost je najmodernija koja postoji, te se iz Schlitterbahna kunu kako je cijelo iskustvo apsolutno sigurno, ali svejedno… wtf?!

Verrückt vodeni tobogan – promo materijal:

Na ovu unikatnu vožnju posjetitelj neće moći ići sam, već u grupama od po četiri ‘vozača’, koji će biti smješteni na svojevrsnu splav. Uprava vodenog parka se nada da će Verrückt postati njihova glavna atrakcija, u što nimalo ne sumnjamo, a njegovo se otvaranje očekuje 23. svibnja ove godine. Nije da ćemo se u bližoj budućnosti zaputiti u Kansas City, ali tko zna, možda jednog dana i završimo u Schlitterbahnu, pa iz prve ruke provjerimo kako je to poigrati se vlastitim životom!

TAGOVIekstremno najviši tobogan na svijetu opasno tobogan Verrückt vodeni park zabavni park

Komentiraj