Report

Starfleet Command

Aside Banners

Snovi svih trekkija pred ispunjenjem: u Španjolskoj se gradi veliki Star Trek zabavni park

Piše , Objavljeno

Ako volite Star Trek serijal, zabavne parkove i putovanje, a uz to živite relativno blizu Španjolskoj, znate gdje ćete provesti svoj godišnji odmor 2016. godine!

star trek

Murcia, grad smješten na jugoistočnoj obali Španjolske, do sada je bio poznat kao sveučilišni centar i bogato sjecište kršćanske i muslimanske kulture, a od kraja će se 2015. godine moći pohvaliti još jednom znamenitošću, koja će zaljubljenicima u pop kulturu, znanstvenu fantastiku i dobru zabavu značiti kudikamo više: prvim pravim Star Trek zabavnim parkom na svijetu!

Da, obožavatelji svijeta koji je stvorio genijalni Gene Roddenberry, ali i oni koji sa Zvjezdanim stazama nemaju apsolutno nikakve veze, moći će uživati u centru koji izgleda kao preslika pravog zapovjedništva Zvjezdane flote, kakvo smo mogli vidjeti u pojedinim epizodama serije i novijim filmovima. Velika Plaza Futura biti će svojevrsno središte tog centra, s futurističkom arhitekturom, velikim zelenim površinama i najmodernijom tehnologijom, koja je najbliže onom što možemo vidjeti u serijalu (a s obzirom na napredak iste, uskoro bismo mogli koristiti i prave replikatore ili teleportere). Ono što se ne može rekreirati, biti će oživljeno 3D tehnologijom, tako da očekujemo prelete svemirskih brodova i pozadinske vizure San Francisca budućnosti.

star trek star trek

Malo dalje će se nalaziti veliki 3D simulator, koji goste vodi na putovanje dubinama svemira, a ako vam niti to nije dosta, možete se provozati na Warp Speed Coasteru, iznimno visokom i brzom roller coasteru, koji u jednom trenutku čak i zaranja pod zemlju (to je simbolički ulaz u crvotočinu). Svi zainteresirani će se moći prijaviti u lokalni ured za novačenje, što vjerojatno podrazumijeva i priznanicu o članstvu u Akademiji Flote, a takvu čast jednostavno ne možete kupiti novcem. Za sada nije poznato hoće li u sklopu ovoga centra biti predstavljeno i Klingonsko Carstvo, Romulanci i druge velike rase naše galaksije, ali vjerujemo da će za početak i ovo biti sasvim dovoljno.

star trek star trek

Da ne bi sve ostalo na jednodnevnoj zabavi, u sklopu parka će se nalaziti i hoteli, restorani, stambene zgrade (za one koji žele doslovno živjeti u Star Trek svijetu), trgovački centri, parkovi i perivoji, noćni klubovi i veliki kongresni centar, jer opće je poznata stvar da su trekkiji i trekkeri neke od najvećih fandom zajednica na svijetu, s članovima koji se vole okupljati nekoliko puta godišnje, partijati i do dugo u noć raspravljati na tečnom klingonskom. Nadamo se stoga da će sve proći po planu i da će ovaj park svoja vrata otvoriti kako je planirano, krajem 2015. godine. Na sreću, na svega smo par sati udaljenosti avionom od Murcije, tako da već znamo gdje smo za ljeto 2016.!

star trek star trek star trek

TAGOVIgodišnji odmor mediteran roller coaster sf španjolska star trek trekkie zabavni park Zvjezdane staze

Komentiraj