Report

Još jedna Sotona u Vladi

Aside Banners

Sotonisti žele postaviti spomenik Sotoni u vladinu zgradu

Piše , Objavljeno

SAD je iznimno ponosan na svoje sekularno društvo, tako da ne čudi vijest kako jedna sotonistička organizacija planira postaviti svoj spomenik u zgradi Savezne vlade.

sotonisti 1

Mjesto radnje: Oklahoma State Capitol, zgrada Vlade savezne države Oklahoma u Oklahoma Cityju. Povod: postavljanje kršćanskog spomenika Deset Božjih zapovijedi ispred zgrade Vlade. Posljedica: inicijativa za postavljanje spomenika Bafometa pored spomenika Deset Božjih zapovijedi ispred zgrade Vlade. Rezultat: žestoka borba između velikih religijskih skupina (kršćani, židovi, muslimani) i sotonista, kakve možemo vidjeti samo u SAD-u!

To je otprilike ono što ovih dana zaokuplja američke medije, a nama je itekako zanimljivo jer se radi o nečemu što je kod nas još uvijek u povojima: razvoju sekularnog društva. Naime, Ameri se ponose time što jasno odvajaju svoju vlast od religije, te priznaju pravo svakom pojedincu da vjeruje u što god želi, dokle god njegova vjera ne ulazi u sfere spomenute vlasti. Izgleda da je ekipa u Oklahomi, inače jednoj od ‘najkršćanskijih’ saveznih država u SAD-u, zaboravila na temelje svog društva, pa su tako ispred zgrade Vlade u Oklahoma Cityu postavili spomenik Deset Božjih zapovijedi. Naravno, to se nije svidjelo pripadnicima drugih vjeroispovijesti, a najdalje su u svemu otišli sotonosti.

The Satanic Temple – Indiegogo kampanja promo video:

Organizacija znana kao The Satanic Tample, koja se nedavno osnovana u New Yorku, odlučila je tako organizirati crowdfunding kampanju i skupiti barem 20 tisuća dolara, dizajnirati i napraviti svoj spomenik, te ga na kraju postaviti ispred vladine zgrade, Oklahoma State Capitola. Kampanja je završila prije tri mjeseca, a na kraju se uspjelo skupiti vrlo dobrih 28 tisuća dolara. Sada je The Satanic Temple pokazao prve fotke svog spomenika (odnosno, njegova kalupa) i uzrokovao žestoke kontroverzne reakcije vjernika.

sotonisti 2

sotonisti 3

Naime, radi se o kipu Bafometa, poganskog božanstva s glavom koze i dugom, crnom bradom, te krilima anđela, pored kojega stoji dvoje djece, zadivljeno ga gledajući. Po riječima sotonista, on “slavi napredak pluralističke nacije temeljene na sekularnom zakonu“, a ako se uz to može odati počast kakvom okultnom entitetu, još bolje! Naravno, koliko se god Ameri furali na liberalnost, očekivati da će ovako nešto završiti ispred državne zgrade je potpuno nerealno, ali The Satanic Temple tvrdi da će odustati od te ideje ako i kada se ukloni spomenik Deset Božjih zapovijedi. A mi mislili da su naši referendumi i ostale travestije nešto posebno…

TAGOVIdemoni kršćanstvo religija SAD sotona sotonisti sotonizam vjera vlada

Komentiraj