Report

I muškarci trebaju prava

Aside Banners

Sprema se veliki svjetski protuženski skup kojem je cilj vratiti moć i dostojanstvo muškarcima

Piše , Objavljeno

Izgleda kako postoji mnogo muškaraca koji smatraju kako sva ova priča oko emancipacije nije baš bajna, a sada svoje nezadovoljstvo žele podijeliti sa svijetom.

žene

Svi ste sigurno upoznati s onime što feminizam predstavlja i s nastojanjima žena da se emancipiraju i žive u društvu jednakosti, ali mnogo je manje poznato kako postoje organizacije koje na to gledaju maaalkice drugačije. Ne govorimo sada o radikalnim društvima (na kakve nailazimo u nekim islamskim zemljama), već o skupinama maskulista koji smatraju kako borba za ženska prava izravno šteti muškim pravima i ugrožava njihov status kao alfi ljudskog roda.

Dakako da se zbog svojih nazadnih vjerovanja ovakve grupe i njihovi članovi i simpatizeri drže u sjeni i pod pseudonimima ispred računalnih monitora, ali izgleda kako je došlo vrijeme da se pokažu svijetu. Jedan od najvećih internet maskulista i samoprozvani majstor barenja Daryush “Roosh V” Valizedeh tako poziva sve istomišljenike na veliko događanje nazvano Return of the Kings (iliti Povratak kraljeva) koje će se održati 6. veljače diljem planete, točnije, na 165 lokacija u 43 svjetske države. Sve što je potrebno jest na taj dan doći na određenu lokaciju u 8 sati ujutro i uzviknuti: “Znate li gdje mogu pronaći trgovinu za ljubimce?” Članovi pokreta će vas onda pokupiti (ukoliko niste žena ili pripadnik LGBT zajednice) i odvesti na tajnu lokaciju, gdje ćete… piti pivo? Pričati s hrpom luzera? Voditi homoseksualnu ljubav?

International Tribal Meeting – video:

Naravno kako je ovakva ideja izazvala zgražanje gotovo svakog normalnog čovjeka na planeti, a mnogi su se prisjetili nekih od bezvremenskih klasika koje je Valizedeh tijekom svoje karijere prosrao, poput ove izjave o silovanju: “Pokušavajući naučiti muškarce da ne siluju, naučili smo žene da ih nije briga o silovanju, da se ne mogu zaštiti od situacija koje mogu lagano izbjeći i da ne preuzimaju odgovornost za svoje postupke. Razmišljao sam o ovom problemu i siguran sam kako imam rješenje: učiniti silovanje legalnim ako se izvrši na privatnom posjedu.” Eto, ako se slažete s ovim momkom, najbliži su mizoginski susreti u Ljubljani i Beogradu, a sve detalje možete pronaći ovdje.

TAGOVIjednakost maskulist mizoginija muška prava okupljanje prosvjed žene

Komentiraj