Report

Sigurno je "naš"

Aside Banners

Spretni prevarant sa samo jednom bocom na povratu ambalaže digao 330 tisuća kuna

Povrat plastične ambalaže je u zadnjih par godina postao prilično unosan posao, a jedan se spretni prevarant pobrinuo da samo jednom bocom zaradi bogatstvo.

Piše , Objavljeno

Iako bismo stereotipno pomislili kako su na ovakve prevare sposobni samo “naši” ljudi, izgleda kako niti Nijemci nisu imuni na podmukao nelegalan način zarade. Istina, ne zna se koje je narodnosti spretni muktaroš koji je izveo uistinu impresivnu prijevaru aparata za povrat plastične ambalaže, ali njegov je pothvat toliko originalan da mu u jednu ruku moramo skinuti kapu. U drugu pak ruku treba staviti činjenicu kako će idućih 10 mjeseci provesti na hlađenju u zatvoru zbog kriminalne aktivnosti kojom si je priskrbio finih 44 tisuće eura!

Neimenovani je 37-godišnji vlasnik prodavaonice pićem tako modificirao aparat za povrat plastične i staklene ambalaže u podrumu svoje radnje tako da je ugradio magnetni senzor i složio svojevrsni drveni tunel, koji mu je omogućio da jednu bocu iskoristi nebrojeno puta bez da ona završi u rezaču plastike unutar samog aparata. Prevarant bi tako stavio bocu u aparat koji bi ju očitao i izbacio račun na nekoliko centa, a boca bi se zatim drvenim tunelom vratila nazad te se cijeli proces mogao ponoviti. I bome se ponovio punih 177 451 put!

automat 1

Sada već osuđeni prevarant je na svoju modifikaciju potrošio nekih 5 tisuća eura, ali više od love sigurno vrijedi vrijeme koje je proveo gurajući tu jednu bocu u aparat iznova i iznova. Ne zna se koliko je dugo cijeli taj proces trajao, ali tužitelji smatraju kako je za to trebalo na stotine sati. I sam je prevarant priznao kako je cijeli posao bio iznimno dosadan, pa je vrijeme kratio slušajući radio. Svakako se činilo kao fantastičan način za zaraditi laku lovu s relativno malo ulaganja, a tko zna koliko bi dugo ova prijevara trajala da ga netko nije anonimno prijavio policiji. Za druge se slične slučajeve nezna, ali sada kada je ovakva prijevara izašla na vidjelo, pitanje je je li ovaj kriminalni “genije” uistinu prvi i jedini koji se dosjetio ovakvog groznog zločina?!

TAGOVIambalaža aparat za boce kriminal Nijemac njemačka plastika povratna ambalaža prevara prevarant spretno

Komentiraj