Report

Zelena sotona!

Aside Banners

Sretan vam dan marihuane uz ove urnebesne anti-droga reklame iz 80-ih

Piše , Objavljeno

Neslužbeni dan marihuane valja proslaviti paljenjem počasnog jointa, a kao desert najbolje legnu reklame koje pokazuje koliko je duvanje loše!

droga

Ne znamo slavite li 20. travnja (legendarni 420) kao jedan od svojih velikih praznika kojima odajete počast najsvetijoj od svih biljaka, ali u svakom slučaju, sretan vam (ne)službeni dan marihuane! Nećemo ulaziti u dubioze zašto je izabran baš ovaj datum i bi li jedna “droga” uopće trebala imati svoj dan jer smo već spalili tri jointa i neke je stvari malo teže obaviti pa ćemo odmah prijeći na stvar. Naime, dok danas diljem svijeta traju velike kampanje da se uzgoj i konzumacija marihuane reguliraju i legaliziraju jer je postalo jasno kako ova biljka uistinu ima određena pozitivna svojstva, prije samo 20-ak godina je trava još uvijek bila jedno veliko zlo. A kada imaš takvog jednog demona, moraš imati i hrpu reklama koje su, pa… urnebesne!

Nothing Happens

Moramo priznati da ova ima stvarno dobar koncept: uzima onu staru foru “ma ništa ti neće biti ako povučeš dim-dva” i stavlja ju u usta dvojice starih hašomana, kojima se i nakon 15 godina duvanja ništa nije dogodilo. U životu. A to je, kažu nam, loše…

 

The Experiment

E ovo je već klasični anti-droga bullshit s nekakvim doktorima u bijelim kutama, jezivim bolničkim hodnicima, električnom stolicom i nabrajanjem takvih nebuloza kao posljedica konzumacije marihuane da bismo najrađe ispljuskali scenariste. Jer eto, ako pušiš travu, umrijeti ćeš od starosti… jednom!

 

Say No To Drugs

Što je više 80’s od nindža kornjača? Nindže kornjače koje upozoravaju djecu o potrebi da kažu ne drogama! Od kud klincu od 11 godina tri fino smotana đointa i zašto ih nudi okolo po školskom hodniku dječacima koji su tek naučili slova, ne znamo, ali izgleda kako se u SAD-u sa duvanjem počinje još u maternici.

 

Just Say No

Znate li tko je Captain Lou Albano? Ne znamo niti mi (dobro ajde, guglali smo: wrestler je), ali eto, 80-ih je bio dovoljno poznat da i on kaže pokoju o štetnosti pušenja trave. Vjerojatno između seansi pucanja steroidima. U svakom slučaju, ako išta od ovoga treba zapamtiti, onda je to legendarna rečenica koja govori o tome što će se dogoditi ako se navučeš na zeleno: “Proći ćeš pakao prije nego što umreš!

 

Vintage weed

Vrijeme je da se vratimo u lude 60-e, kada su trava i heroin bili maltene isto. Ovaj kratki video ima sve što se očekuje od tog doba: fino odjevene i uređene srednjoškolce koje igraju 30-godišnji glumci, duboki i autoritativni glas naratora koji svako malo baci neki sarkastični komentar, ludu čagicu i tulum na kojem se skupljaju drogeri napušeni kao zmajevi… Klasik!

 

Surgeon

Što bi se dogodilo da je kirurg koji te upravo treba operirati naduvan toliko da se ponaša kao da je pojeo pola kile gljiva, a ne uzeo dva dima? Vjerojatno bi ti zašio glavu majmuna na prsa i onda bi postao Majmunko Prsaš jer je bilo što drugo jednostavno nevjerovatno…

 

Loser

U ona davna vremena se očito vjerovalo da ako si ikada zapalio joint, to znači kako je od onda svaki tvoj dan ispunjen s barem 47 sati stalnog drogerisanja i komentiranja toga koliko si cool. Jer svi znamo da kada pušiš travu, ti postaješ trava, ukopaš se u zemlju i vegetiraš dok ne postaneš drvo u amazonskoj prašumi..

 

Rock Against Drugs

Belinda Carlisle je ime koje je vjerojatno nepoznato i vašim roditeljima, ali tamo negdje 80-ih je bila jedna od najvećih svjetskih rock zvijezda. Zato joj je valjda moglo proći isfurati se na plažu u trapericama i prevelikom sakou i pričati o tome koliko su droge loše dok ju u prikolici čeka pola kile bijelog za crtanje. Avaj, živjela!

TAGOVI420 dan marihuane duvanje edukacijski video marihuana reklama trava vutra

Komentiraj