Report

Ništa seks, samo lizanje

Aside Banners

Starica Hava Čelebić liječi ljude tako da im liže oči, a do sada ih je “spasila” više od 5 000

Moderna medicina je u posljednjih 100-tinjak godina uvelike napredovala, ali još uvijek nije uhvatila korak s babom Havom i njenim čudotvornim jezikom!

Piše , Objavljeno

O 80-godišnjoj Bošnjakinji Havi Čelebić iz sela Crnjevo se već itekako pisalo, ali ova nevjerojatna starica koju mnogi zovu baba Hava, i dalje izaziva divljenje i čuđenje svih koji se s njom susretnu. Ona je naime jedina osoba na svijetu koja ljude liječi lizanjem očiju (doslovno, lizanjem očnih jabučica), a pošto njezina djeca ne žele nastaviti ovu praksu, koju je baba Hava naučila od jedne starice iz svog sela koja se također zvala Hava, jer im se tako nešto gadi, s njom će vjerojatno i umrijeti metoda koja je toliko alternativna, da se čak i alternativci pomalo ograđuju od nje.

hava 1

Baba je do sada lizanjem očiju izliječila preko 5 000 ljudi, a ekipa joj dolazi sa svih strana svijeta. Postupak liječenja je jednostavan: alkoholom dezinficira jezik nakon čega pacijent raširi svoje vjeđe, a Hava jezikom poliže jabučicu i riješi problem. Naravno, ne može liječiti nikakve bolesti koje nemaju veze s očima, ali bilo kakvi problemi, prvenstveno oni nastali stranim tijelima poput metala, stakla ili prašine, nestaju sa svega par lizova.

hava 2

Simpatična bakica kaže kako svoje usluge inače naplaćuje 70-ak kuna, ali onima koji su nezaposleni ili u financijskim problemima to učini besplatno. Ne negira modernu medicinu, ali tvrdi kako nekada niti ona nema odgovore i rješenja na neke probleme, pa je mnogim ljudima jedina opcija okretanje narodskoj i alternativnoj medicini. U šali kaže kako njezini sumještani namjeravaju odrezati njezin jezik nakon što umre u nadi da će moći nastaviti njezinu praksu, ali bojimo se kako je tajna ipak u babi i njenoj tehnici, a ne samom jeziku. Ne znamo baš dal bismo se podvrgnuli ovakvom procesu, ali da je nužda… ma neka baba liže!

TAGOVIalternativna medicina baba hava BIH hava čelebić lizanje očiju medicina oči

Komentiraj