Report

Aside Banners

Što je otishlo prošli tjedan (1)

Ljenivci jedni, provalili smo vas! Čitate samo ono najsvježije, a što je jučer bilo bilo je. E pa, ne može tako! Evo vam prvi tjedni pogled unatrag na stvari koje smo objavlili protekli tjedan.

Piše , Objavljeno

Tjedan smo započeli drugim dijelom Sinišine trilogije o domaćoj alternativnoj sceni. Nakon prvog dijela i gomile pozitivnih reakcija, pregledali smo što se nudi na središnjem dijelu hrvatske kifle. Rokeri, pankeri, metalci, grajnderi i hardkoraši… svakakvi čudaci našli su se i u ovom nastavku. Čekamo Sinišinu šetnju undergroundom jadranske obale.

Muscle pile ispunjavale su mokre snove američanskih tinejđera ’60-tih i ’70. godina prošlog stoljeća česće nego li dekolte Farrah Fawcett. Dodge, Plymouth, Ford Mustang i drugi žderači asfalta našli su se u povijesnom pregledu Got Muscle?

Sett je odigrao Ghost Recon – Advanced Warfighter 2 i bez zarške ga preporučio svim poklonicima hard core okršaja.

Malo kasnije okušao se i za volanom Driver:Parallel Lines, ali kaže da nije baš oduševljen.

Flight of the Conchords novi je sitcom kojime nas časti HBO. Nema ga još na domaćem satelitu, ali svakako preporučujemo varijantu Snađi se druže i čeprkanje po torrentima u potrazi za dogodovštinama novozelandskog gitarsko – digi – bongo – acapella – rap – funk – komičnog – folk dua na privremenom radu u New Yorku.

Mara Salvatrucha – banda je nad bandama. Opaki momci iz Salvadora šire svoju zločinačku organizaciju po cijelom svijetu usprkos pokušajima vlasti i suparničkih bandi da im stanu na kraj.
Procjenjuje se da broji 100 tisuća članova i time je najbrojnija, a unatoč tome slovi i kao jako dobro organizirana kriminalna skupina. Žive od kamatarenja, iznuda, trgovine drogom, ljudima i oružjem te od izvršavanja naručenih ubojstava i napada.

Radiohead protekli su tjedan objavili novi album i ponudili ga fanovima i svim znatiželjnicima na download po nedefiniranoj cijeni, odnosno sistemu “daj što daš”. Već pri tjedan pokazalo se kako je strategija vrlo uspješna jer sajt je gotovo zagušen brojem posjetitelja i downloadera. Ne znamo kako sada stoje stvari, ali prvih je dana bilo moguće skinuti ga i za 0 funti.

Prvi od serije tekstova nemaštovitih naslova bio je onaj o nadroksanom rokeru, dečku Kate Moss i autodestruktivcu Peteu Dohertyju. “Kreten ili genijalac?” zapitali smo se, a vi ste gotovo jednoglasno odgovorili – kreten!

Nisamo dobili nikakav report ekipe koja je najavila odlazak, ali ovog se vikenda održala prva domaća konvencija Trekija. Tko su i(li) što su Trekiji, trebate li djecu učiti Klingonski, valja li Romulanska žiža…

Volimo filmove, volimo i igre. Volimo li filmove koji se rade po predlošku igara? Ovisi od slučaja do slučaja, I guess. Ponudili smo vam pregled takvih filmova koji bi se uskoro trebali naći u kinima.

TAGOVItjedni pregled

Komentiraj