Report

NEVJEROJATNO

Aside Banners

Sram je ono kad ždereš Nutellu prstom i čitaš o liku koji je napravio 2400 sklekova

Piše , Objavljeno

Fotografija: Shutterstock, Rocksweeper

…i nonšalantno kaže: “Vjerojatno sam mogao napraviti još 100-200.”

Mrzimo ovakve likove. Mrzimo ih dok ispijamo đus u predgrađu i jedemo Nutellu u fotelji našeg dnevnog boravka.

“You hate me, cus’ you ain’t me” mogao bi reći Jonathan Bales, i bio bi sasvim u pravu. No, dobro, pustimo sad malo po strani Nutellu i hejt. O čemu se tu za boga miloga radi? Zašto bi itko 12 sati radio sklekove?

Radi se, naravno, o izazovu, to jest okladi. A ako smo što do sada naučili o izazovima, pogotovo onim viralnim – brzo se šire. Isto tako, ako smo u životu štogod naučili o sebi i ostalim muškarcima, to je da kad nam kažeš: “Ti sigurno ne možeš…”, znamo da možda ne možemo, ali ćemo sasvim sigurno to pokušati. Osim ako nam netko kaže “Ti sigurno ne možeš napraviti 2400 sklekova u 12 sati”. U tom slučaju ćemo bez treptaja odgovoriti “odjebi”. U pravu si, ali odjebi.

Ali ne i Jonathan Bales. Kada je Peter Christensen, aka @draftcheat na Twitteru, izazvao osnivača FantasyLabsa – profila o NBA novostima, izjavivši da ne može napraviti 2.400 sklekova u 12 sati ili manje, Bales je jednostavno prihvatio izazov.  Zahtjevi oklade tražili su da Bales mora odraditi sklekove live na kameri tako da se čitava stvar prenosila uživo na Twitchu, a gledatelji su se mogli kladiti.

Svaki je sklek morao biti napravljen u zadovoljavajućoj formi, pa je prije početka izazova Bales objavio video u kojem je odradio nekoliko ponavljanja da pokaže kakvi se sklekovi priznaju. Sklek ko sklek, ništa novo, osim što kad ga gospodin Jonathan Bales radi, izgleda tako lagano da dobiješ dojam da bi i ti mogao. A onda napraviš dva i taj dojam brzo nestane.

Kada je 2. travnja počeo 12-satni izazov, Bales je počeo raditi sklekove u setovima po 6. Kako je dan odmicao, smanjio je setove na 5, a zatim na 4. 2.400 – ti sklek tavršio je dobro ispod 12 sati, točnije, za 11 sati i 5 minuta.

Bales je nakon izazova komentirao: Mogao sam i brže završiti, ali mislio sam da bi se mogao povrijediti. Osjećao sam se kao da ću strgati biceps. “

Iako je izvorna oklada koštala 2.000 dolara, live stream je ubrzo privukao više od milijun dolara u internetskim okladama, što je natjeralo Balesa da dio svog dobitka donira u dobrotvorne svrhe. “Dio novca dat ćemo za pomoć u vezi COVID-19”, rekao je.

 

2.400 skleka.

TAGOVIizazov oklada sklekovi