Report

Aside Banners

Stvari koje bijelci vole

Živimo u uvjerenju da najveći broj naših čitatelja pripada bijeloj rasi, pa smo odlučili informirati vas o stvarima koje bijelci vole...

Piše , Objavljeno

U modernom društvu preopterećenom kompjuterima, internetom i prije svega konstantnim priljevom informacija, gotovo da je kuriozitet naići na blog o kojem se isplati pisati. Da, posljednjih smo nekoliko godina imali prilike nailaziti na situacije u kojima je netko od blogiranja uspio napraviti i hvalevrijedan posao, ali blogovi su često nezanimljiva piskaranja onih s previše slobodnog vremena na rukama. No, tu i tamo isplivaju oni na koje vrijedi potrošiti riječ-dvije.

Stuff white people like

Stuff white people like

Stuff white people like jedan je od tih. Čak štoviše, blog sad već i web-superstara, Christiana Landera na neki je način postao svojevrsni fenomen u svijetu bloga, a njegov je mali projekt ubrzo postao poznat u cijelom svijetu. Tlak-show voditelji vole ga ugostiti, blog je vrlo posjećen, a od ove godine na tržištu možete pronaći i tiskano izdanje svih tih divnih stvari koje… kako smo već i rekli… bijelci vole.
No, kako je sve započelo? Početkom ove godine Christian Lander i njegov srednjoškolski kolega Myles Valentin iz čiste su zajebancije krenuli realizirati jednu od onih suludih ideja koje vam padnu napamet u trenucima kada ste ili prenapušeni, ili prepijani ili preumorni. Sve je krenulo idejom da većina bijelaca voli seriju “The Wire“, a razvilo se u nešto neočekivano.

Ni ne sluteći da će njihova ideja o zbirci omiljenih stvari sjeverno-američkih ljevičara koji žive u predgrađu privući toliku pažnju, kompilirali su nekoliko poprilično duhovitih opažanja i to oformili u blog.
Da stvari ne bi ostale samo na tome, Lander je odlučio napisati i knjigu za koju je Random House iskeširao predujam od 300.000 dolara, a to je samo početak jer knjiga koja je objavljena sredinom ove godine u kratkom je vremenu našla mjesto na mnogim bestseler listama diljem Amerike što u kratkim crticama znači jedino ka-čing, zvec-zvec ili haha ravno do banke.

Christian Lander

Christian Lander

U biti, prilično je zanimljivo koliko se u konačnici radi o sasvim dobroj poslovnoj ideji. Primjerice, lista je za početak beskonačna što u prijevodu znači, nastavak knjige. Kao drugo, svi posjetitelji (random trivia:blog je u prvom tjednu imao 200 učitavanja stranica, u drugom 600, a u roku od mjesec dana ta se brojka povećala na 300.000 dnevno) sudjeluju u kreiranju liste i raspravama o opravdanosti određene konstatacije što znači i konstantan interes za ideju koja se lako razvija i na kraju pretvara u novu knjigu ili u prenesenom značenju, masnu sumu na računu dvadeset i devetogodišnjeg Landera.
Sigurno vas zanima i što to bijeli japiji vole. Primjerice, bijelci vole obećati da će naučiti novi jezik što nikada ne učine, vole religije kojima njihovi roditelji ne pripadaju, azijatkinje (to volimo i mi), vole imati po dva prezimena, indie glazbu, Toyotu Prius, sushi i cijeli niz drugih gluposti koje su daleko bolje elaborirane ako skoknete na njihov blog. Sve u svemu, kudos za odličnu ideju jer očito da je bijelci vole “Stuff white people like”.

P.S.
Ako malo bolje razmislimo i Idesh! je slična stranica, samo mi pišemo o stvarima koje MI volimo.

Stuff White People Like

TAGOVIblog Christian Lander internet stuff white people like web

Komentiraj