Report

Aside Banners

Superdjevojke u stripu (1)

One su nevidljive, nepobjedive, imaju super moći i prije svega su opako seksi. Najveće heroine stripa donosimo vam u dva nastavka.

Piše , Objavljeno

One su mutantice, vladaju borilačkim vještinama, brze su i okretne, mogu letjeti, kontrolirati vremenske prilike ili samo jednim dodirom oduzeti život. Druge su pak vrhunski lopovi i ubojice, najbolje glumice, reinkarnacije anđela Amazonke ili špijunke bolji i od samog Jamesa onda. One su nevidljive, nepobjedive i prije svega opako seksi. Najveće heroine stripa donosimo vam u dva nastavka.

Na ovim stranicama do sada ste imali priliku prisjetiti se strip heroja vaše mladosti, ali malo smo zabrazdili sa samo jednom stranom priče. Kako ne bi pomislili da smo mi jedna šovinistička redakcija, odlučili smo vas upoznati s najvećim heroinama modernog doba, koje su svoje sposobnosti, znanje i plemenitost odlučile staviti u službu čovječanstva. Ma kakve Spice Girls, one su izmislile i uvele Girl Power u sve rječnike svijeta.

Black Cat

Felicia Hardy rođena je u Queensu, otac joj je bio poznati lopov, koji je svoju plemenitu vještinu prenio na kćer. Tijekom prve godine studiranja, silovao ju je njezin dečko Ryan, a Felicia se odlučila osvetiti. Posvetila se treningu borilačkih sportova i akrobatskim vještinama.

Nekoć Spider-Manova djevojka, Black Cat nema super moći iako ima neke mutantske sposobnosti, no njezina brzina, okretnost i akrobacija dovoljne su joj kako bi prebila i nekoliko naoružanih neprijatelja. Može namirisati feromon, a njezin seksi outfit, poboljšan brojnim tehnološkim čudima, onemogućuje muškim protivnicima da se koncentriraju za vrijeme borbe. Tijekom Maximum Carnagea pomagala bivšem, uz Captain Americu, Iron Fista i Venoma, u borbi protiv zla te je stalna članica Heroes For Hire.

Elektra

Ninja i ubojica, Elektra Natchios, koja ime je dobila po kćeri kralja Agamemnona, rođena na Kreti, najopasnija je žena na svijetu i jedna od najhladnokrvnijih ubojica. U njezinom životopisu ima više ubijenih muškaraca nego u svih muških kolega izMarvela.

Iako nemilosrdna svoju ljubav htjela je podijeliti s Daredevilom, koji nije bio dostojan tako odlučne i hrabre žene. Nakon što joj je policija pred očima ubila oca, Elektra je izbila vjeru i nadu, napustila fakultet i počela učiti borilačke vještine. Zahvaljujući poznavanju skoro svih borilačkih vještina Dalekog Istoka, brža je i od vlastite sjene, što ju čini nevidljivom i po danu, a pridodate li tome sposobnost ulaženja u tuđe misli jasno vam je zašto Elektra ubojica broj 1.

Emma Frost

Bijela Kraljica, metamorf s bezbroj sposobnosti, poput odašiljanja i primanja misli ili kontrole uma, nakon masakra u Genoshi gdje je izginulo 16 milijuna mutanata, Emma Grace Frost razvila je i svoju drugu mutaciju. Njezina mogućnost da se pretvori u nebrušeni dijamant, koji je skoro neuništiv, savršeno je oružje protiv brojnih neprijatelja.

Isprva zakleti neprijatelj Charlesa Xaviera i njegovih X-Menova, naime trenirala je mlade mutante u Hellfire Clubu, no nakon što su joj učenici izginuli, pridružila se već spomenutima i obučavala sljedeću Generaciju X, među kojima su Husk, Skin i Jubilee. Nakon smrti Jean Grey, udala se za Cyclopsa te su zajedno obnovili i vodili School For Gifted Youngsters.

Glass Mask aka Maya Kitayama

Talentirana 13-godišnja glumica, koja je s majkom radila u kineskom restoranu. Njezin otac umro je dok je bila još vrlo mala, a njezina majka, Haru, dugo je godina smatrala kako je Maya nesposobna. No, nekoć velika glumačka diva Chigusa Tsukikage, otkrila ju je i pod njezinim patronatom počinje velika glumačka karijera naše junakinje.

Njezin glumački talent kombinacija je njezinih urođenih mogućnosti i emocija. Za razliku od svoje glavne konkurentice Ayumi Himekawa, Maya na pozornici, jednostavno postaje lik kojeg glumi, a njezine pripreme za uloge su ponekad brutalne i neljudske. Njezino umjetničko ime je The Stage Storm.

Modesty Blaise

Bezimena djevojka koje je pobjegla iz grčkog kampa za izbjeglice, lutala je Mediteranom i Bliskim istokom nakon II. svjetskog rata ne sjećajući se svoga prijašnjeg života. Naučivši preživjeti u ta sumorna i teška vremena, upoznala je mađarskog izbjeglicu Loba koji joj je i nadjenuo ime Modesty Blaise.

Nakon što je zavladala podzemljem Tangiera, osnovala je kriminalističku organizaciju The Network te zaposlila Willie Garvina kao svoju desnu ruku. Zaradivši dovoljno novaca sele se u Englesku, no dosadni i isprazni život bogataša, brzo im je dosadio pa im britanska tajna služba ponudi posao špijuna. I tu počinje legenda. Tijekom godina ovaj dvojac je svijet oslobodio brojnih kriminalaca tijekom kojeg su za sve neprijatelje bili Judge, Jury and the Executioner.

TAGOVIheroj strip

Komentiraj