Report

Aside Banners

Superdjevojke u stripu (2)

One su nevidljive, nepobjedive i prije svega opako seksi. Pred vama je drugi nastavak teksta u kojemu vam predstavljamo superdjevojke iz svijeta stripa.

Piše , Objavljeno

One su mutantice, vladaju borilačkim vještinama, brze su i okretne, mogu letjeti, kontrolirati vremenske prilike ili samo jednim dodirom oduzeti život. Druge su pak vrhunski lopovi i ubojice, najbolje glumice, reinkarnacije anđela Amazonke ili špijunke bolji i od samog Jamesa onda. One su nevidljive, nepobjedive i prije svega opako seksi.

Pred vama je drugi nastavak teksta u kojemu vam predstavljamo superdjevojke iz svijeta stripa. Ne zaboravite na prvi nastavak.

Rogue

Punim imenom Anna Marie Raven, stalna je članica X-Mena, no za razliku od ostalih mutanata Rogue svoje sposobnosti smatra prokletstvom. Odrasla u hipi komuni u Caldecott Countyu u državi Mississippi, no nakon niza nesretnih događaja u obitelji, pod svoje ju je uzela Mystique te njenu samoću i ogorčenost pretvoriti u bijes.

Zbog svojih specifičnih mutantskih moći u mogućnost je preuzeti jednim dodirom nečiji život u cijelosti, poput osobnosti, sjećanja, fizičke sposobnosti, a u slučaju mutanata i njihove super moći. Ovisno o trajanju kontakta Rogue je u stanju i ubiti, pa je zbog toga njen kostim posebno dizajniran kako bi spriječila slučajna ubojstva, a njen poljubac ubojitiji je od bilo čega na svijetu.

Sara Mudo

Mlađa sestra Setsuna Muda i reikarnacija duše bivšeg Velikog Anđela Jibrila (čitaj Gabriela). Jibril je jedna od Anđela Četiri Elementa, Anđeo Vode, koju je Premijer paralizirao i poslao njenu dušu na zemlju, kako bi vječno služila Setsuni kao anđeo čuvar.

Nakon što je Sara umrla, njezina duša uznesena je na nebo, a kada je Metatron izvadio iglu kojom je paraliziran Jibril, Sarina se duša probudila u njegovom obliku. Bila je slijepa sve dok nije po prvi put iskoristila svoje vodene moći, njezino srce je nevino i čisto, no njezina narav je gadna posebice kada ju se izazove, a njezin smisao za humor istančan i ironičan. Ako ju slučajno želite sresti morate ju potražiti u Angel Sanctuaryu.

Storm

Osim što je prva tamnoputa heroina, vođa skupine poznate pod imenom X-Men, nakon udaje za Black Panthera postaje kraljica Wakande.

U slobodno vrijeme pomaže prijateljima koje se okupljaju pod imenom Fantastic Four, gdje povremeno zamjenjuje Jessicu Albu, ups, Invisible Woman.

Stari zapisi pričaju o njoj kao Ororo Munroe, kćerki kenijske princezeN’Dare i američkog fotografa Davida Munroea. Nakon što je otkrila da je mutant koji može kontrolirati vremenske prilike, priključuje se X-Menovima, gdje je zahvaljujući treningu s Wolverinom naučila borilačke vještine i vrlo brzo postala nepobjediva svim protivnicima.

Invisible Woman

Kao i preostala trojica njezinih prijatelja iz skupine Fantastic Four, Susan Storm Richards svoje je supermoći dobila nakon što je bila izloženi kozmičkog oluji.

Svoga supruga Reeda Richardsa, još jednog od članova F4, upoznala je s 12 godina, zajedno su studirali, a njihovo vjenčanje u New York proglašeno je “događajem stoljeća”, kojemu su nazočili brojni super heroji.

I dok je kao heroina neponovljiva i hrabra, njen privatni život je potpuni kaos. Nakon smrti, pa svojevrsnog uskrsnuća Reeda, Susan saznaje kako u paralelnoj budućnosti ima kćer, Valerie Von Doom, na koju je prokletstvo tijekom poroda bacio zakleti neprijatelj F4 Doctor Doom, a ta mala vještica s godinama će izrasti u Marvel Girl.

Wonder Woman

Lijepa kao Afrodita, mudra kao Atena, hitrija od Hermesa i snažnija od Herkula, Princeza Diana je Amazonka, kćer kraljice Hippolyte, poznata je i pod imenom Princeza Istine, a njen alias je Miss America.

Kao što svako mlada ptica mora napustiti gnijezdo, tako je i Diana otišla od Amazonki kako bi proputovala svijetom, a Bogovi s Olimpa darovali su joj Laso istine i neuništivu narukvicu. Njezine nadljudske sposobnosti, koje uključuju letenje i regeneraciju te imunost na bilo kakve iluzije i kontrolu uma, stvorile su od nje jednu od najjačih žena u povijesti. Upravo zato je s prijateljima Supermanom i Batmanom osnovala Justice League Of America kako bi hulje, lopove i ubojice jednom zauvijek maknula s lica zemlje.

TAGOVIheroj strip

Komentiraj