Report

Nova festivalska zvijezda

Aside Banners

SuperUho Festival u Šibeniku predstavio nove izvođače, popratni sadržaj i vizualni identitet

Piše , Objavljeno

U Šibeniku će se ovog ljeta održati prvi SuperUho Festival, a s obzirom na izvrstan program i nešto drugačiji koncept, nadamo se da neće biti i posljednji!

superuho

Šibenik će od ove godine biti poprište još jedne prekrasne i, nadamo se, dugovječne glazbene priče, pa će tako SuperUho Festival svoju premijeru doživjeti već 3. kolovoza, te kroz tri dana ugostiti neka od najjačih i najkvalitetnijih imena svjetske glazbene scene, uz popratne sadržaje kakvi su velika novost na našim prostorima i ambijent zbog kojega ćete poželjeti da cijela ova avantura traje barem mjesec dana. Po uzoru na svojeg starijeg brata” Žedno Uho, ovaj je novi festival prije svega nešto intimnije iskustvo, a spoj vrhunske glazbe, suncem okupanih plaža i stare šibenske gradske jezgre doživljaj je koji se ne smije propustiti.

Ovih je dana tako objavljen i konačan popis izvođača i program festivala, orijentiran prvenstveno na glazbeno-edukativni koncept, te svu pozornost stavlja na izvođače koji su svojim radom mijenjali i razvijali tu umjetničku granu, vrlo često prolazeći bez zasluženog priznanja. Tako tu valja izdvojiti pionire post metal scene Earth, legendarne kalifornijske post punk avangardiste Tuxedamoon, neokrunjenog kralja današnje americane Howeja Gelba, te jednog od najvećih autoriteta njujorške DJ scene i velikog poznavatelja glazbe pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, Jonathana Toubina.

Jonathan Toubin

Jonathan Toubin

Kao glavne zvijezde festivala ipak valja istaknuti trenutno iznimno tražene indie rockere iz grupe The National, koji će svoj nastup imati na novootvorenoj ljetnoj pozornici tvrđave Sv. Mihovil, što je lokacija kao stvorena za njihovu laganu i melankoličnu glazbu. Naravno, nisu zaboravljene niti domaće snage, među kojima se ističu Antenat, Cojones, Kanđija i gole žene, Ti, te nekoliko novih i perspektivnih bendova, kao što su zagrebački F O R, splitski Hangin’ Village i pulski Nikol, Luka i Vedran.

The National

The National

Ljubitelji elektronske i plesne glazbe doći će na svoje posebno osmišljenim DJ programom, izbjegavajući pritom dosadnu klupsku klasiku i njegujući takozvani digging” stil, koji spaja funk, soul, beat, RnB, RnR, boogie, latino, hip hop i disco ritmove, te nesumnjivo tjera i najtromije nožice na ples. Za to će se pobrinuti šest poznatih DJ-a, koji će svake večeri nastupati u back2back formi, a osim spomenutog Toubina, za pultom će se naći i Mr. Dirty Hairy, Gdin Smeđi Šećer, Goce, Pytzek, Borovich i Zorro.

A nakon iscrpljujuće festivalske noći najbolje je prochillati na novouređenoj šibenskoj plaži Banj, gdje organizacijska ekipa Žednog Uha i generalni sponzor Iskon pružiti nešto laganiji cjelodnevni DJ program, uživanje u osvježavajućim pićima, moru i hladovini, te niz drugih ljetnih aktivnosti, poput besplatne škole windsurfinga, turnira u odbojci na pijesku i košarkaških haklova, koji onima najboljima mogu donijeti i neke vrijedne nagrade. Eto, na kraju se čovjek može zabaviti na vrhunskom festivalu i vratiti se kući s torbom punom darova!

Poslije cijele noći vrhunske glazbe, windsurfing sjedne k'o budali šamar!

Poslije cijele noći vrhunske glazbe, windsurfing sjedne k’o budali šamar!

Cijelo ovo nesumnjivo izvanredno iskustvo ima i svoju cijenu, a ona je i više nego pristupačna. Za tri dana ovako ispunjenog programa tako ćete morati izdvojiti 290 kuna (kada se samo sjetimo koliko se davalo za istrošeni i izlizani U2, ovo stvarno nije puno), s mogućnošću kupnje jednodnevnih i dvodnevnih ulaznica po nešto jeftinijoj cijeni. I kamperi će doći na svoje, pa će tako svoje mjesto za sva tri dana morati platiti svega 150 kuna. Ulaznice će se početi prodavati 14. srpnja, a oni malo sretniji mogu osvojiti besplatne upade i druge cool nagrade u Iskonovom nagradnom natječaju Surfaj na suhom sa SuperUhom. Što drugo reći nego: vidimo se u Šibeniku!

TAGOVIfestival glazbeni festival iskon ljeto more šibenik superuho žedno uho

Komentiraj