Report

Naci gajba

Aside Banners

Tajno nacističko skrovište pronađeno duboko u argentinskoj džungli

Piše , Objavljeno

Niti 70 godina nakon završetka Drugog svjetskog rata ne prestajemo otkrivati nacističke tajne, a skupina znanstvenika vjeruje kako su u argentinskoj džungli pronašli jedno od njihovih skrovišta.

naziNacisti i njihove aktivnosti su i za vrijeme rata, ali i dugo nakon njega raspaljivale maštu mnogih teoretičara urote i zaljubljenika u misterije, a i sada, 70 godina nakon što je Hitlerova vojska poražena, mnogi vjeruju kako su njezini temelji preživjeli u tajnim bazama diljem svijeta (Hydra?!). Iako za to nema čvrstih dokaza, većina se povjesničara slaže kako su nacisti još tamo početkom 40-ih godina prošlog stoljeća počeli graditi skrovišta i bunkere diljem svijeta i to uglavnom na vrlo izoliranim lokacijama poput pustinja, planina i prašuma, pripremajući se tako na mogući negativan ishod njihove borbe. Ono što sa sigurnošću znamo jest kako su mnogi iz nacističke vrhuške pred kraj rata pobjegli upravo prema tim skrovištima, a velika ih je većina svoj novi dom pronašla u Argentini, zemlji koja ih je pod vodstvom pro-nacističkog diktatora Juana Dominga Peróna objeručke prihvatila.

Neki idu toliko daleko da tvrde kako je i sam Adolf Hitler izbjegao u Ande i tamo nastavio živjeti relativno lagodnim životom, ali najviše pozicionirani i sigurno potvrđeni nacistički prebjeg je ipak bio i ostao Adolf Eichmann, monstrum koji je orkestrirao cijelim Holokaustom. On je u Argentini živio sve do 1960. godine kada ga izraelski Mossad doslovno otima (jer Argentina nije željela izručivati nikoga, pa niti ratne zločince) i otprema na suđenje u Izrael, gdje ubrzo biva pogubljen. Iako se sada zna kako su Izraelci više puta slali svoje agente u potragu za odbjeglim nacistima, vjeruje se kako ih je u Argentini preživjelo i do nekoliko tisuća, a tko zna… možda su neki još uvijek živi!

Tajno nacističko sklonište u argentinskoj džungli – reportaža:

Ono što zaljubljenike u taj mračni dio ljudske povijesti posebno intrigira jesu novi pronalasci ekipe argentinskog istraživača Daniela Schavelzona sa Sveučilišta u Buenos Airesu, koji vjeruje kako je duboko u argentinskoj prašumi, na svega nekoliko kilometara od paragvajske granice, pronašao napušteno nacističko skrovište. Radi se o tri ruševna kamena objekta usred ničega koja, iako poznata lokalnim čuvarima Parka prirode na čijem se području nalazi, do sada nisu pomnije istraživana, a na okolnom je području pronađeno nekoliko njemačkih kovanica iz perioda od 1938. do 1944. godine, porculan s natpisima o njemačkom podrijetlu i niz nacističkih simbola (uključujući i svastike) uklesanih u zidove. Materijali korišteni za izgradnju nisu lokalni, a niti tip gradnje nije autohton, tako da se vjeruje kako su ih gradili nacistički simpatizeri za potrebe mogućeg egzodusa visokih dužnosnika Trećeg Reicha. Iako bi vjerojatno poslužile za privremeni smještaj, izgleda kako ove nastambe nitko nikada nije koristio, čisto iz razloga jer to nije bilo potrebno. Kako smo već spomenuli, Perón nije imao nikakvih problema s njemačkim došljacima tako da se oni nisu niti imali potrebe skrivati, što znači kako se mnogi argentinski klinci s pravom mogu zapitati: “Je li moj deda bio Adolf Hitler?!

TAGOVIadolf hitler Argentina nacisti njemačka povijest tajno skrovište treći reich

Komentiraj