Report

Aside Banners

Tako to rade profesionalci: Varalica pobjegao iz zatvora tako što im je naredio da ga oslobode!

Piše , Objavljeno

Nagledali smo se filmova i serija u kojima glavni junak teškom mukom i vanzemaljskom srećom uspijeva pobjeći iz zatvora, ali izgleda kako je dovoljno samo poslati jedan e-mail…

Neil Moore, 28-godišnji Londonac, koji je prevarantski zanat pekao po opasnim ulicama Ilforda, trenutno guli par godina u zatvoru Wandsworth, a osuđen je zbog krađe gotovo 20 milijuna kuna od međunarodnih kompanija i to pretvarajući se da je predstavnik nekih od najjačih britanskih banaka. Iznimno talentiran i spretan, Moore je ipak “pao”, ali nikako se nije mirio s činjenicom da najbolje godine provodi iza rešetaka pa je jednog dana početkom prošle godine odlučio pobjeći. To mu je uspjelo zapanjujuće lako, ali pošto je vrućina jednostavno bila prejaka, nije imao drugog izbora osim predati se nakon tri dana. Sada, više od godinu dana nakon spomenutog incidenta (pobjegao je 10. ožujka 2014. godine) neke stvari napokon izlaze na vidjelo, a Moore je u vrlo kratkom roku postao genije i heroj čak i za najveće pravednike na svijetu.

zatvor 2

Prvo što je Moore napravio jest da je nabavio mobitel i uspio ga sakriti dovoljno dugo da zakupi web domenu koja je gotovo potpuno jednaka kao i web domena lokalne sudske službe, a zatim je otvorio e-mail račun sličan onima kakve imaju sudski službenici. Predstavivši se kao jedan od činovnika, zatvoru je mailom poslao naređenje s naznačenim uputama oko njegovog puštanja, a ovi se izgleda nisu nešto pretjerano trudili provjeriti te navode. Sada su se pak svi, od tužitelja i odvjetnika pa sve do samih sudaca, složili kako se radilo o jednostavnom, ali ne manje briljantnom potezu koji još jednom pokazuje koliko smo postali neoprezni i lakovjerni kada je u pitanju bilo kakva tehnologija. A Mooreu moramo priznati kako zna iskoristiti svaku rupicu koja mu se otvori i prilično smo sigurni kako će nastaviti “operirati” čim izađe iz prdekane… ovaj put legalnim putem, nadamo se!

TAGOVIbijeg bijeg iz zatvora mobitel prevarant prijevara varka zatvor

Komentiraj