Report

Jedi mačevaoci

Aside Banners

Mladi Jediji, veselite se: Otvorena je Akademija za borbu svjetlosnim mačevima!

Piše , Objavljeno

Serijal Star Wars je, osim po Darthu Vaderu i Zvijezdi smrti, vjerojatno najpoznatiji po svojim efektnim i atraktivnim borbama svjetlosnim mačevima. Talijani pak imaju akademiju koja vas može naučiti tim vještinama.

akademija

Akademiju za borbu svjetlosnim mačevima na prvu bismo loptu smjestili u SAD, gdje fanboy zajednica doslovno živi za proslavljeni SF serijal Star Wars i pokušava na sve moguće načine biti poput junaka omiljene im svemirske opere. No ovoga puta Ameri nisu ti koji pop kulturne reference pokušavaju integrirati u stvarni život, već to čine naši susjedi Talijani.

Radi se o lancu na sedam lokacija diljem Italije s posebnim Ludosport Akademijama, u kojima polaznici mogu naučiti sve o borbi sa svjetlosnim mačevima, pritom se boreći… pa svjetlosnim mačevima! Istina, radi se o obojanim replikama, ali uz malo znanja i vještine obrade videa i tome se može doskočiti, pa se djevojkama (ili mladićima) možete bez ikakvog srama predstaviti kao najbolji Jedi mačevalac u gradu. Vjerujte nam, žene se totalno pale na takav upad!

Ludosport Lightsaber Combat Academy – promo:

U svojoj se srži zapravo radi o obliku fitnesa, koji posuđuje neke elemente iz postojećih borilačkih sportova (kendo, naginata, jodo i sličnih), te ih upotpunjuje ikonografijom Ratova zvijezda. Napredniji polaznici izvode kompleksne koreografije i stilske figure, pa u nekim trenucima izgleda kao da su upravo iskočili iz filma. A bolje i to nego drškom od metle nabijati po slamnatoj lutki u garaži kuće svojih roditelja, vičući: “Use the Force!!!

TAGOVIakademija za borbu svjetlosnim mačevima Jedi star wars svjetlosni mač zvjezdani ratovi

Komentiraj