Report

Uskoro slijede i ljubičasti!

Aside Banners

Talijanska nogometna liga uvodi zeleni karton za dobro ponašanje na terenu

Piše , Objavljeno

U nadi da će natjerati svoje, po svijetu itekako poznate padavičare i fejkere, da se malo primire i ponašaju kao pravi sportaši, Talijani uvode poseban zeleni karton za dobro ponašanje.

kartonRijetko tko će za talijanski nogomet reći kako je zanimljiv i atraktivan za gledanje, štoviše, mučenje je često epitet koji bi mu bolje pristajao. Tvrde tekme, mnogo prekršaja, teatralni padovi, izležavanje po terenu i specijalka njihovih napadača: fejkanje penala… da, uistinu nije nešto što očekujemo od vrhunskih sportaša. To su valjda skužili i u Talijanskom nogometnom savezu te su odlučili stati na kraj ovakvom ponašanju i to uvođenjem sasvim novog kartona. Suci u Serie B (talijanska druga liga) će tako u džepovima od sada uz crveni i žuti karton furati i zeleni, koji će dodjeljivati igračima čije je sportsko ponašanje na terenu primjer drugima.

Ova je fora već uvedena u mlađe uzraste i pokazala se kao pun pogodak, ali nekako sumnjamo da će postići neki značajniji efekt među seniorima, pogotovo jer se ne nagrađuje ničim konkretnim. Istina, na kraju sezone će igrač s najviše prikupljenih zelenih kartona ponijeti titulu fair play godine, ali takve nagrade ne stavljaju kruh na stol! Štoviše, ovako nešto bi se moglo pokazati kao dvosjekli mač jer bi se određeni potezi igrača mogli smatrati nedovoljnim zalaganjem i htjenjem od njihovih trenera, pa bi posljedice mogle biti daleko gore za njihove karijere.

pad

Što se tiče samih zelenih kartona, oni će se dodjeljivati za radnje poput izbacivanja lopte iz igre kada je protivnički igrač ozljeđen i vraćanje iste protivnicima, pomoć sucu pri odluci kod nekih dvojbenih odluka (iliti drukanje) i priznavanje kada se lažira neki prekršaj ili iznuđivanje jedanaesterca. Drugim riječima, fejkaš penal i dobiješ žuti karton, ali ako odmah priznaš dobiješ i zeleni? Cilj je svakako plemenit, ali iskreno, potpuno je nepotrebno i beskorisno. Zapravo nije potpuno, više onako, kao suci na gol-aut liniji…

TAGOVIfair play igrači italija nogomet serie b sport sportaši talijanska liga zeleni karton

Komentiraj