Report

strujica

Aside Banners

Terence zovemo džipovima zbog Jeepa, a sada će ove moćne zvijeri ići na struju

Piše , Objavljeno

Jeep planira ponuditi hibride, a zatim i potpuno električne zvijeri. Terenci gutaju puno goriva, treba pokrenuti toliko kilograma da se kotrljaju u svim mogućim uvjetima pa je svakako pohvalno da kompanija pokušava smanjiti svoj utjecaj na okoliš.

Na eventu su otkrili i Wranglera i Wagoneera, ali mi smo zapeli za mokri san iz djetinjstva – Wranglera.

Prije svega, tržištu će ponuditi Wrangler koji će se naći u prodaji početkom iduće godine, hibrid koji će voziti 40 kilometara na struju prije nego se prebaci na klasično, tekuće, smrdljivo i skupo gorivo. Vozači mogu izabrati i opciju da klasični motor dođe s generatorom koji puni bateriju, ali kaže Associated Press da bi trebalo 2.5 sata vožnje između 70 i 90 km na sat da se baterija potpuno napuni.

Christian Meunier, predsjednik Jeep Branda (pod Fiat Chryslerom) je izjavio kako se električni Jeepovi proizvode zbog novih regulativa, ali i jer postoji tržište za njih.

Mi se veselimo ovakvoj zelenijoj (i tišoj) budućnosti. Futuristi prošlosti (zvuči čudno, zar ne?) su nas zamišljali da ćemo 2020. godine poput Jetsonsa voziti leteće automobile, ali mi ćemo biti zadovoljni i s električnima. Želimo Wranglera još od malih nogu i beskrajnih repriza Tropske vrućine, a možda uskoro i dođe vrijeme. Za repiće i havajske košulje.

tropical heat jeep tropska vrucina nick slaughter