Report

brži prži

Aside Banners

Tko je brži – bolid Formule 1 ili BMW-ov Superbike?

Piše , Objavljeno

Pobjednik nas je iznenadio, ali ne previše.

David Coulthard je 13 puta stajao na najvišoj stepenici postolja u Formuli 1, a Guy Martin je motociklist koji je nedavno srušio svjetski rekord za najveću postignutu brzinu na Zidu smrti. Nema sumnje kako su ovo velikani automoto sporta, a u Silverstoneu su dobili na raspolaganje Red Bullov RB8 F1 bolid i Tyco BMW Superbike.

Pitanje je bilo, baš kao i uvijek, “tko je brži?”. Zbog sposobnosti kočenja i agilnosti u zavojima, F1 bolid bi sigurno pobijedio u običnoj 1-na-1 utrci, ali je ekipa koja je organizirala događaj odlučila malo nabrijati stvari.

Guy Martin je trebao završiti samo tri kruga na Superbikeu, a Coulthard je trebao odraditi četiri kruga u F1 bolidu – što njegov dio utrke čini 5.8 kilometara dužim.

Usprskos sporom startu, Coulthard je završio utrku punih 13 sekundi ispred Martina – iako je Martin morao odvoziti manji broj krugova.

I Martin i Coulthard su prošle godine trebali dobiti voditeljski angažman u obnovljenom Top Gearu, ali ništa od toga zbog različitih okolnosti pa se BBC morao zadovoljiti s Matt LeBlancom iz Prijatelja. Ne trebamo ih u Top Gearu, trebamo ih na internetima s više ovakvih izazova.

TAGOVIautomobil david coulthard formula 1 Guy Martin motocikl top gear

Komentiraj