Report

Trava je zelenija s druge strane

Aside Banners

Tragikomično: Što se dogodi kada ljenivac pokuša prijeći cestu?!

Piše , Objavljeno

Ovih je dana svijet obišla tragikomična fotografija mladog ljenivca koji je pokušao prijeći cestu, samo da bi se našao usred avanture života.

ljenivacPo svakom mogućem kriteriju ljenivce možemo smatrati blesavim životima koje evolucija nije nimalo pripremila za potrebe i izazove modernog života. Spori su, ne previše pametni,  uglavnom bezopasni i nimalo zastrašujući te žive u područjima koja su na žešćem udaru destruktivne ljudske ruke. Ipak, ima nešto u njima što ih čini nevjerojatno slatkima i zbog kojih bismo se najrađe mazili s njima dok Kronos ne kaže “dosta” našim bijednim životima. Možda je razlog tome upravo njihova ranjivost, možda antropomorfološka poveznica s nama i našim stanjima žešće lijenosti, a možda jednostavno uživamo gledati velike krznene lopte kojima se život svodi na henganje po drveću, hvatanje lišća nadohvat ruke i bacanje shita svakih nekoliko dana!

En Los Ríos colaboramos con un hermoso perezoso, que pretendía cruzar el anillo vial de Quevedo

Posted by Comisión de Tránsito del Ecuador on Friday, January 22, 2016

Zato nas je pomalo i nasmijala fotka koja je ovih dana počela kružiti društvenim mrežama, a prikazuje mladog ljenivca u pokušaju da prijeđe cestu tamo negdje u ruralnim dijelovima Ekvadora. Mladac vrste koja je inače poznata po svojoj sporosti se tako vjerojatno prvi put susreo s tekovinama modernog ljudskog društva, a kako nije znao što ga točno čeka, nije niti mogao predvidjeti kako će se prepasti i na pola puta jednostavno šokiran stati te potražiti objekt najsličniji drvetu na koje se može sakriti: prometni stup!

Na svu sreću, mališi se nije dogodilo ništa nažao, a lokalne su mu prometne patrole pomogle da se sigurno vrati među krošnje tropskog bilja, gdje će vjerojatno kroz nekoliko idućih dana prepričavati ovu ludu avanturu svakoj životinji spremnoj da ga sasluša. Tu dolazimo i do tragičnog elementa ove priče, koji upozorava koliko smo mi ljudi zapravo duboko ušli u neoskvrnuti i krhki svijet životinja i koliko smo im otežali svakodnevicu. Kako sada izgleda, uskoro će doći vrijeme kada one neće biti sigurne nigdje i nikada, a onda će neki drugi ljenivac vjerojatno imati mnogo manje sreće…

TAGOVIcesta društvene mreže ekvador ljenivac viralno životinje

Komentiraj