Biznis & Lova

Robert W. Gore

Aside Banners

Tužna vijest: Napustio nas je čovjek bez kojeg ništa ne bi bilo isto. Sjetite ga se idući put kad padne kiša…

Robert W. Gore, izumitelj Gore-Tex tkanine s vodootpornim karakteristikama, je preminuo u četvrtak 17. rujna u dobi od 83 godine.

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Vjerujemo da si upoznat sa životnim djelom ove legende.

Guglajući “waterproof shoes *lokacija* cijena” si se sigurno susreo s nazivom Gore-Tex kojim obiluje prva Google stranica. Možda će tim nazivom vrviti i druga, treća pa i četvrta stranica, ali nikada ne idemo tamo te ne želimo izvještavati o vijestima iz treće ruke.

Gore-Tex je postao svojevrstan sinonim za vodootporno. Etiketica s tim nazivom na obući je sitan detalje koji će nama kao budućim očevima biti jako bitan pri izboru jesenskih tenisica naših budućih školaraca. Danas nam je to jednako bitna oznaka na odjeći kada idemo u lov u second hand dućane. U trenutku pronalaska Gore-Tex natpisa na odjeći – taj komad uzimamo, kupujemo te ne pitamo za cijenu. Da, toliko je dobro.

Od planinara do astronauta…

No, ne veseli Gore-Tex samo nas, stalne stylish second hand mušterije, nego i skijaše, snowboardere, planinare, ali ne one idem-na-Sljeme-pa-odlučim-da-je-Kraljičin-zdenac-totalno-oke planinare, nego one bio-sam-treći-put-na-Kilimandžaru-te-držim-predavanje-o-svom-iskustvu planinare, kao i trkače koji ne preskaču dan trčanja zbog kiše. Gore-Tex takve ljude oblači od glave do pete.

Osim što je dio materijala za svemirska odijela, Gore-Tex se koristi i kao “zakrpa za srce” te u druge mind-blowing medicinske svrhe.

Želimo se zahvaliti gospodinu Goreu na ovom senzacionalnom izumu te bakinom mirnom snu jer jedinica u školi se može ispraviti, ali dan s mokrim i hladnim nogama se ne može vratiti. Tople i suhe noge su najbitnije!

Foto: Shutterstock