Report

Sotonska posla

Aside Banners

U Australiji otkriveni misteriozni “vilinski krugovi” koji zbunjuju znanstvenike

Piše , Objavljeno

Kako živimo u dobro povezanom i informacijama ispunjenom svijetu ne ostaje nam mnogo neriješenih misterija, pa se svake hvatamo kao političar za fotelju!

vilinski 1Koliki god tehnološki napredak doživjeli, kao vrsta još uvijek ne razumijemo u potpunosti mnoge stvari i pojave u svemiru, a bome nismo riješili niti sve misterije na našoj domaćoj planeti. Jedan od njih su svakako “vilinski krugovi”, poprilično pravilni heksagonski uzorci pustog tla okruženog biljem. Znanstvenicima je ova pojava upala u oči u Namibiji, a sada je otkrivena i u Australiji, dobrih 10 000 kilometara dalje. “Vilinski krugovi” su teško razaznjivi s tla, ali iz zraka se jasno vidi taj vrlo zanimljivi uzorak, lociran nekih 15-ak kilometara istočno od gradića Newman.

vilinski 3

Znanstvenici još uvijek ne znaju konačan odgovor na pitanje zašto dolazi do pojave tih praznina, ali je jasno kako se pojavljuju na području sa iznimno suhim tlom. Naravno, odmah isključujemo svaku mogućnost paranormalnog ili vanzemaljskog djelovanja jer nismo u Dosjeima X i uistinu nema potrebe da povlačimo te teze, pa možemo odmah prijeći na ozbiljnije teorije. Jedna od njih tako tvrdi kako su uzrok kukci koji su pojeli korijenje biljaka na tom području, a neki znanstvenici tvrde kako bi te praznine mogle biti posljedica izboja ugljičnog monoksida.

vilinski 2

Novija su istraživanja pokazala kako nisu pronađene znatnije aktivnosti kukaca u tom području, a bome nema tragova nekakve lančane plinske reakcije. Zato se iskristalizirala nova teorija koja hvata momentum i postaje manje-više prihvaćena u znanstvenoj zajednici. Naime, uzorci su posljedica organiziranja biljaka u sredini s iznimno malo vode. Analiza temperature i propusnosti tla je pokazala kako su prazni dijelovi iznimno suhi i tvrdi te voda kroz njih gotovo da i ne prolazi, dok je na drugim dijelovima taj protok ipak daleko lakši. Eto, znanost još jednom kvari svaku misteriju, ali nema veze. “Vilinski krugovi” su dokaz kako i u 21. stoljeću na našoj planeti postoje pojave zbog kojih nam mašta buja, a kad-tad ćemo naletjeti na nešto što uistinu nije s ovoga svijeta!

TAGOVIaustralija biljka misterija paranormalno teorija vanzemaljci vilinski krugovi zagonetka zemlja

Komentiraj