Report

Tko bi to htio?

Aside Banners

U Danskoj se otvara prva LEGO škola

Piše , Objavljeno

I dok se kod nas vode žustre rasprave o državnim maturama, seksualnim odgojima i sličnim stvarima, u Danskoj se otvaraju LEGO škole.

lego

Danci, moderni, liberalni i bogati kakvi jesu, mogu si dopustiti i ovakve egzibicije, na koje, da odmah napomenemo, uopće nismo ljubomorni. Mislim, budimo iskreni: tko bi normalan želio djetinjstvo provesti u prvoklasnoj školi u kojoj predaju vrhunski pedagozi iz cijeloga svijeta, te da usput ima neograničen izvor LEGO kockica?

Kjeld Kirk Kristiansen, multimilijarder i unuk osnivača LEGO carstva, jedan je od onih vizionara koji eto, smatraju da djeca zaslužuju samo najbolje, te je stoga dobar dio svog života proveo radeći na tome. Naravno, nikakav novac na svijetu ne može pomoći svoj djeci, ali Kjeld je odlučio barem u svom rodnom gradiću Billundu (ruralna Danska) izgraditi utopiju za klince.

Na žalost, sve one (vjerujemo, lažne) optužbe na račun pokojnog Michaela Jacksona, koji je također gradio sličnu utopiju, ostavile su nas zauvijek sumnjičavima prema odraslim muškarcima koji uistinu jako jako vole djecu, ali kažu da je Kjeld stvarno dobar lik. Želi od svog Billunda stvoriti “Dječju prijestolnicu”, te tako gradi parkour park, interaktivni plesni park, igralište ispunjeno gumenim igračkama, LEGO kuću, te Legoland. Vjerojatno će im dati i da se provozaju u LEGO X-wingu!

lego

I dalje nas uopće ne dira postojanje LEGO škole, mi smo ponosni na naše pljesnive zidove i stolove i stolice iz feudalizma

Od ovoga će kolovoza svojoj prijestolnici dodati i LEGO školu, nazvanu Međunarodna škola Billurd, koja će se koristi naprednim Montesorri tehnikama edukacije, a cijeli kampus će sadržavati biciklističke rute, laboratorije, glazbene stanice i naravno, hrpu dječjih igrališta. Sa brdima i brdima LEGO kockica, koje samo leže i čekaju da ih netko počne slagati. No, kockice neće tu biti samo za igru, već i kao alatka za učenje i razvijanje kreativnosti i društvenih vještina.

Škola će prvo biti otvorena samo za uzraste od 3 do 7 godina, a ako do 2015. godine sve bude išlo po planu, i ako se ne ispostavi da je sve ovo zapravo jedna velika organizacija za kloniranje i augumentaciju najmlađih, otvoriti će se i za uzraste do 16 godina. Koliko će sve to koštati? Milijun eura? Bubreg i dva otoka u Polineziji? Ni blizu. Cifra će se kretati oko 500 dolara mjesečno, budući da čak 66 posto školarine plaća danska vlada. Pfff, odvratna je ta Skandinavija.

TAGOVIdanska lego lego kocke škola

Komentiraj