Report

Ostavlja bez daha...

Aside Banners

‘U prstenju Saturna’ fantastično je putovanje galaksijom u visokoj rezoluciji

Piše , Objavljeno

Internete, ponovno nas oduševljavaš! 4K trailer za dokumentarnu SF poslasticu In Saturn’s Rings uistinu ostavlja bez daha…

saturn

Kada veliki studiji nekom projektu posvete godinu dana svoga rada, te u to ulupaju nekoliko milijuna dolara, završni proizvod može, ali i ne mora izazvati naše divljenje. S druge strane, kada takav pothvat učini praktički samo jedan jedini čovjek s vrlo ograničenim financijama, bez obzira na ishod, zaslužuje ovacije.

Posao koji je Stephen van Vuuren, uz pomoć svega šačice suradnika i volontera diljem svijeta obavio za svoj projekt In Saturn’s Rings, već nas na prvi pogled ostavlja bez daha. Naime, radi se o dokumentarnom filmu namijenjenom prikazivanju u kino dvoranama (poglavito IMAX-u), koji je sačinjen od preko milijun pravih fotografija planeta, galaksija i svemira, koje su fotoanimacijom i višeslojnom fotoanimacijom složene u prekrasan i fluidan mozaik, kako možemo i vidjeti u ovom 4K traileru.

In Saturn’s Rings – trailer:

Dakle, sve što ovdje vidite je zapravo skup fotografija, koje su posebnim tehnikama (u što uopće nećemo niti pokušavati ući) spojene u prikaze velike rezolucije, zumirane i odzumirane, te pritom provedene kroz rendere računala volontera diljem svijeta, a sve to bez ikakvog uplitanja Photoshopa ili nekog drugog programa za izmjenu i uređivanje slika. Svaka čast!

In Saturn’s Rings je pred svojim završetkom, a van Vuuren i ekipa trenutno pomoću Kickstarter kampanje traže dodatna sredstva za kvalitetan soundtrack u izvedbi Simfonijskog orkestra Greensboro. Pare su već skupili, ali kao uvijek, nije se loše ubaciti u igru u ovoj, najranijoj fazi. Film bi u kina trebao doći na ljeto 2014., a nadamo se da će i naši distributeri naći kakav termin između svih onih hollywoodskih blockbustera, za prikazivanje ovoga čuda…

TAGOVIAxe svemir brand-content dokumentarac in saturn's rings Sunčev sustav svemir

Komentiraj