Report

Skiti udaraju po vutri

Aside Banners

U Rusiji otkriveni zlatni bongovi kojima su lokalni vladari prije 2 400 godina pušili travu

Piše , Objavljeno

Pušenje, šmrkanje i ispijanje čajeva različitih biljaka u svrhu opuštanja, nabrijavanja ili šamaniranja poznato je od Južne Amerike do Australije, a sada znamo kako su se i drevni Skiti voljeli urokati!

skiti 1

Ako mislite da su marihuana, opijum, gljive i ostala čudesa prirode nekakva pošast modernog doba, grdo se varate! U staro su se doba svi drogirali, a šamani od velikih ravnica Sjeverne Amerike i amazonske prašume pa sve do pustinja Australije nisu mogli ništa bez snažnih psihoaktivnih sredstava. Gotovo da nema naroda koji nije koristio ovakve metode, a jedni od novijih priznatih ljubitelja danas uglavnom ilegalnih supstanci su drevni Skiti, nomadi koji su od 8. stoljeća prije Krista do negdje 3. stoljeća nove ere vladali od Balkana na zapadu do Kine na istoku, a kao vješti su jahači bili strah i trepet svih lokalnih plemena.

skiti 2

Ruski su arheolozi nedavno sasvim slučajno otkrili bogato nalazište za koje stručnjaci s vrlo velikom sigurnošću tvrde kako je pripadalo upravo Skitima, a sastoji se od malenih kamenih humaka koji sadrže više od 3 kilograma zlatnih posuda, nakita i bongova. Da, da… bongova! Znanstvenici su ispitali ove antičke spravice za pušenje i otkrili crne taloge marihuane i opijuma, a pretpostavlja se da su ih koristili vladari i plemenski starješine prilikom obreda te vojska prije nekog od svojih pohoda. To nam baš ne drži vodu jer trava uglavnom smiruje agresiju, ali tko zna kakve su onda sorte bile u modi. Čak je i slavni grčki povjesničar Herodot napisao: “Skiti su koristili biljku za stvaranje dima kojoj niti jedna grčka sauna nije bila ravna, a od koje su vikali na glas.” Bome, Skiti su bili pravi gangsteri!

TAGOVIarheolog marihuana nalazište povijest rusija skiti trava

Komentiraj