Report

Zaslužena penzija

Aside Banners

U Velikoj Britaniji i stare mačke imaju svoj “dom za umirovljenike”

Piše , Objavljeno

Kvalitetna briga o najstarijim članovima našega društva jedan je od temelja socijalnog sustava u kojem živimo, a u Velikoj Britaniji to vrijedi i za mačke!

cats 2Osnivačica zaklade Lincolnshire Trust for Cats, Jain Hills, smatra kako je njezin projekt unikatan u svijetu, a mi se definitivno moramo složiti jer do sada nikada nismo čuli za umirovljenički dom namijenjen isključivo starim mačkama. Upravo se o tome radi na imanju u selu Osgodby gdje na oko 30 tisuća metara kvadratnih prostora u 3 odvojene nastambe živi ukupno 80 mačaka koje broje zadnje dane svog devetog života. Na imanju se u svakom trenutku dana nalazi osoba koja se brine o životinjama, a neke od pogodnosti uključuju osiguranu izloženost suncu, grijane sofe i krevete te otvoreni kamin koji grije kada zahladi, uz osigurane preglede veterinare i operacijske zahvate (ako je potrebno). Pfff, bolje nego penzionerski dani većine običnih umirovljenika!

cats 3cats 1

Smještaj ipak nije besplatan pa tako vlasnik svake mačke-štićenice doma mora na račun uplatiti oko 10 tisuća kuna, a naravno da su ovakve ustanove uvijek sretne s kakvom vanrednom donacijom. Što se samih životinja tiče, uglavnom se radi o mačkama čiji su vlasnici umrli te su im prije smrti ili putem oporuke uplatili ovakvu brigu do kraja života ili se pak radi o ljudima koji odlaze u inozemstvo te se više ne mogu brinuti o svojim ljubimcima. Kako se radi o starim životinjama, jasno je kako se na vjerojatnost udomljavanja može vrlo teško računati pa se ovo čini kao najbolja opcija… barem za one malo dubljeg džepa. Ako će nama biti i upola tako lijepo u penziji kao njima, odmah potpisujemo!

TAGOVIdom za umirovljenike kućni ljubimci mačke stare mačke umirovljenici zaklada životinje

Komentiraj