Report

Striptiz za ocjenu

Aside Banners

Umjetnost ili perverzija: Studenti se moraju skinuti pred profesorom kako bi diplomirali

Piše , Objavljeno

Svaki sveučilišni profesor ima neke svoje zahtjeve i ideje o vođenju nastave, ali ovaj profesor vizualnih umjetnosti sa Sveučilišta u San Diegu ipak odlazi korak dalje!

ricardo dominguezTijekom 12 godina obaveznog školovanja svatko je od nas barem jednom naletio na nekog neobičnog profesora ili profesoricu čiji su se zahtjevi i način predavanja činili toliko bizarnima i potencijalno nelegalnima (eh, gdje su ona vremena kada te učitelj mogao navući za uši ako si bio mali šupak) da se sada s pravom pitamo kako su uopće zadržali posao! No kakvi god oni bili, vjerojatno se nitko nije niti približio profesoru vizualnih umjetnosti Ricardu Dominguezu koji već 11 godina predaje na Sveučilištu u San Diegu. Iako od samog početka svoje karijere profesor Dominguez vodi prilično kontroverzan život koji pokušava prenijeti i na svoja predavanja, do sada se nitko nije žalio na njegove metode, ali dovoljno je samo jedna šokirana majka i lavina je nezaustavljiva…

Studenti se skidaju pred profesorom – TV reportaža:

Naime, upravo je iz takvog izvora došla informacija kako profesor Dominguez tjera svoje studente da se za ocjenu svuku do gola i izvedu neku tjelesnu gestu koja najbolje opisuje njihov rod, njih kao umjetnike i njih kao ljude. Cijeli taj igrokaz moraju izvesti u prostoriji prepunoj zapaljenih svijeća, a možda najbizarnije od svega jest da se i sam profesor skida te zajedno sa studentima sudjeluje u izvedbi. Ako ste upisali ovaj predmet, morat ćete i odraditi ovaj “ispit” jer je on uvjet za dobivanje diplome pa vam je bolje da niste pretjerano sramežljivi. Razumljivo, jer sramežljivost i suvremena umjetnost nikako ne idu zajedno.

ricardo 1

Vrlo je čudno da punih 11 godina nitko nije izrazio nikakvu kritiku na ovakve metode, a profesor Dominguez i sada tvrdi kako se radi o oslobođenju i definiranju umjetničke forme te rezolutno odbija ikakve konotacije o prikrivenoj pornografiji ili bilo kakvoj perverziji. Također napominje kako njegov predmet nije obavezan te svi podaci o kurikulumu pišu u brošuri tako da ga bilo tko tko ne želi “istražiti mnogobrojne mogućnosti dostupne suvremenom umjetniku u njegovoj ili njezinoj personi“, ne mora niti upisivati. Vrijeme će pokazati hoće li optužbe roditelja utjecati na njegov daljnji rad, ali vjerujemo kako će Dominguez već naći novi način kako šokirati. Na kraju krajeva, govorimo o čovjeku koji je prije par godina u sklopu umjetničko-političkog projekta dijelio mobitele potencijalnim ilegalnim imigrantima uz uputstva kako prijeći granicu Meksiko-SAD. Bome, tip zna dignuti prašinu!

TAGOVIfakultet gola tijela ricardo dominguez san diego skidanje striptiz suvremena umjetnost sveučilište umjetnost

Komentiraj