Report

mali pas

Aside Banners

Umotali u dekicu morskog psa iz akvarija, stavili ga u dječja kolica i pobjegli

Piše , Objavljeno

Krajnje bizarna situacija koja se dogodila prije nekoliko dana u San Antonio Aquariumu, u saveznoj državi Texas, dokaz je da je sve što zamislite moguće ukrasti te da u pravilu nije loše pri ruci imati dječja kolica.

Naime, sumnjivi trojac je hladno morskog psa izvukao iz akvarija i neopaženo prebacio do kamioneta te se odvezao u nepoznatom smjeru. Prije nego što krenete zamišljati kojekakve epske scene borbe s velikom bijelom psinom spielbergovskih proporcija treba pojasniti kako se radi o manjem morskom psu, duljine tek oko pola metra, no to čitavu priču ne čini ništa manje neobičnom.

Čini se da je ovih Oceanovih tri itekako znalo što radi, da odluka nije bila impulzivna te da imaju određeno znanje o morskim životinjama. Jednom kad su iz Aquariuma alarmirali lokalnu policiju ispravno pretpostavljate da je bilo ponešto zbunjenih lica i nepovjerenja u ovu priču, ali sigurnosne kamere riješile su sve dileme. Nedugo kasnije pronašli su i počinitelje, a mladunac morskog psa preživio je transport do garaže u kojoj ga je čekalo pravo malo morsko društvo, s obzirom na neobičan hobi i fiksaciju kradljivaca. Životinja je pronađen živa, u sasvim dobrom stanju, a nije neobično da neke vrste morskih pasa mogu na suhome preživjeti i do nekoliko sati u komadu.

.

Čovjek identificiran kao Anthony Shannon po pronalasku od strane policije je sve priznao, međutim odbija pomisao da je sudjelovao u kriminalnoj aktivnosti kojom je mogao ubiti životinju te tvrdi kako je ustvari aktivist koji više od svega voli podvodni svijet i sva živa bića u njemu. Upravo iz tog razloga nije više mogao gledati sirotog malog psa kako se pati u, po njegovom mišljenju, nedovoljno dobrim uvjetima. Inače, u domu Shannona pronađeno je čak pet živih morskih pasa i mnoštvo raznih ribljih vrsta u tri velika akvarija, a u intervjuu kojeg je lokalnoj TV postaji dao upravo s te lokacije dodaje i kako se već 30 godina bavi morskim živim bićima te da iako je njegova reakcija ovaj put bila pogrešna, nije imao izbora i jednostavno je morao reagirati za dobrobit same životinje.

.

Mlada ženka morskog psa, imena Helen, neće ipak ostati u ovom veselom društvu 38-godišnjeg Anthonyja i njegovog podvodnog svijeta već će se vratiti u San Antonio Aquarium te će nakon kraćeg oporavka biti ponovno među ostalim morskim životinjama te će ju posjetitelji opet moći vidjeti. Shannon će novog ljubimca ipak morati udomiti legalnim putem, a za ovo kazneno djelo će i zakonski odgovarati, unatoč potencijalno dobrim namjerama.

Da čitava stvar bude dodatno luđa, nadzorne kamere i razgovor sa zaposlenicima otkrili su još nešto vrlo zanimljivo. Čini se da je Anthony otprilike mjesec dana prije same otmice u nekoliko navrata dolazio do akvarija te se lažno predstavljao kao distributer soli, a sve kako bi pomno isplanirao svoj plan te ispitivao uzorke vode u kojima se nalaze životinje. Zaposlenici kažu kako nisu imali razloga sumnjati da je Shannon zaista iz tvrtke Instant Ocean s kojom surađuju, a da je određeno vrijeme proveo i promatrajući obitelji s djecom te način na koji se odnose prema životinjama. Pogađate, nije bio zadovoljan viđenim, a nama se čini da zaposlenici San Antonio Aquariuma za razliku od domišljatog Anthonyja definitivno gledaju premalo krimića.

Autor: Bruno Pušić!

TAGOVIaktivizam akvarij krađa kriminal morski pas ZOO

Komentiraj